АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

В короткостроковому періоді

Прочитайте:
  1. Витрати п.п. в короткостроковому періоді.
  2. Витрати підприємства. у довгостроковому періоді.
  3. Деякі варіанти стану монополіста в короткому періоді. Визначення ціни і обсягу виробництва для мон-а.
  4. Зміни в організмі жінки у післяпологовому періоді
  5. КОНТРАЦЕПЦІЯ У ПІСЛЯПОЛОГОВОМУ ПЕРІОДІ
  6. Максимізація прибутку в довгостроковому періоді
  7. Найхарактерніші риси різних періодів розвитку людини
  8. Обгрунтування розширення вир-ва у довготривалому періоді часу. Побудова лінії експансії.
  9. Основні принципи догляду за хворими в післяопераційному періоді. Профілактика ускладнень, основи догляду за хворими у вкрай важкому та в непритомному станах.

При аналітичному розв'язку задачі для короткострокового періоду відмінності виникають за рахунок" різних функції попиту у випадку конкурентної фірми і монополіста: звідсі: випливають розбіжності у вигляді функцій виручки — завжди лінійної для конкурентної фірми і нелінійної для монополіста. Правило граничного випускумк-мс яке ми визначили для конкурентної фірми, є універсальною необхідною умовою максимального прибутку для всіх типів ринкових структур. Функції сукупної і граничної вартості теж не мають принципових відмінностей для ціноотримувача і ціноутворювача. Розбіжність результатів при максимізації прибутку виникає за рахунок показника граничної виручки МК. Для конкурентної фірми МК=Р, а для монополіста МК^Р (приО,>0).

Отже, для монополіста після знаходження оптимального обсягу Qm треба визначити оптимальну ціну Р Для цього слід скористатись оберненою функцією попиту Р= p(Qd). Звідси матимемо: P~P(Qm), тобто визначаються ціна і обсяг (Pm,Qm), які максимізують прибуток монополіста

Фірма-монополіст у короткостроковому періоді може мати економічні збитки, якщо навіть при виконанні умови максимізації прибутку вартість виробництва одиниці продукції перевищує її ціну, АСт>Рт. Тоді фірма може лише мінімізувати свої економічні збитки. Цей випадок ілюструє мал.б. При існуванні монополії умова беззбитковості і умова закриття в короткостроковому періоді виглядають так само, як і для конкурентної фірми:

Що стосується кривої пропозиції для фірми-монополіста, то виявляється, що вона не існує.. Отже, одному й тому ж обсягу пропозиції у випадку монополії можуть відповідати дві різних ціни, що суперечить умовам існування функціональної залежності P=p(Qs). Тому для фірми-монополіста крива пропозиції не визначається.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 497 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)