АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ринок чистої монополії в коротоко- та довгостроковому часових інтервалах: аналіз поведінки виробника.

Прочитайте:
  1. Аналіз виділень.
  2. Аналіз змін у попиті й у розмірі (обсязі попиту). Чинники попиту.
  3. Аналіз змін у пропозиції й у розмірі пропозиції. Чинники пропозиції.
  4. Аналіз ПЛР-ампліфікованої ДНК
  5. Аналіз ринкової рівноваги, її економічна сутність, наслідки відхилення від неї.
  6. Аналізатор шкірного чуття
  7. Артеріальний пульс, його походження СФГ, її аналіз.
  8. Б 2 Проаналізуйте будову скелетатулуба
  9. Б 3 Проаналізуйте будову органів ротової порожнини
  10. Б 4 Проаналізуйте будову скелета верхньої кінцівки

Порушення хоч однієї з умов повної конкуренції, веде до виникнення неповної (недосконалої) конкуренції це сукупність типів ринкових структур, у яких не діють умови повної конкуренції.

Монополія — це такий тип ринкової стр-ри, де:1) весь гал-й випуск постач одна фірма, частка кожного споживача (яких на ринку дуже багато) в заг. обсязі рин-ї прод-ї незначна;2) прод-я однорідна і не має близьких замінників;3) вх-ня на ринок нових фірм блоковано;4) споживачі не взаємодіють між собою;5) існує повна поінфор-ть щодо рин-х цін, обсягів та попиту покупців.

Відпов, фірма в умовах монополії зветься монополістом, а ринок, на якому діє монополіст - монопольним ринком. монополією звуться також ринки із порушеннями деяких із вищезазначених умов. Н-д, монополіст може виробляти лише 80% галузевого обсягу, а 20% постачатимуть дрібні виробники; також може бути послаблена умова щодо відсутності замінників.

Ринок, де суворо вик-ся всі зазначені умови, зветься чистою монополією — ідеальна модель ринку, як і повна конкуренція.

Умови моноп.: одна фірма; унікальний вид товару,як4ий не має близьких замінників; значний конторль за ціноктвор.фірма є формув.ціни4заблоковано умови вх.в галузь;нецінова конкур існ.у вигляді реклами, зв-в з держ.та сусп.орг-ми; Н-Д,місц під-ва сусп.корист-ня, під-ва в рамках держ.прир.моноп-й.

Бар'єри може ст-ти Д. влада у вигляді патентів, ліцензій, авторських прав, привілеїв на здійснення певної діяльності ли­ше однією фірмою; інколи сама дер­жавна влада є монополістом (н-д, у сфері Д. упр-ня). Ринки, закриті для вход­ження конкурентів юридичними бар'єрами, звуться закритими мо­нополіями.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 488 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)