АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Клінічна картина. Гіпертонічна енцефалопатія (гостра) найчастіше зустрічається у молодих людей та осіб середнього віку

Прочитайте:
  1. Бронхоэктатическая болезнь: 1) этиология и патогенез 2) макроскопическая картина 3) микроскопические признаки 4) изменения в легочной паренхиме 5) осложнения и причины смерти
  2. В настоящее время описана клиническая картина аутосомных аномалий 4р-, 5p-, 11q -,13q -, 18p-, 18q -, 21q -, 22q -.
  3. Детские церебральные параличи: этиология, патогенез, классификация. Клиническая картина двигательных нарушений.
  4. ЕТІОЛОГІЯ ТА КЛІНІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА КОРОСТИ
  5. КАРТИНА ВОСЬМАЯ
  6. КАРТИНА ВТОРАЯ
  7. КАРТИНА ДЕСЯТАЯ
  8. КАРТИНА ПЯТАЯ
  9. КАРТИНА СЕДЬМАЯ
  10. КАРТИНА ЧЕТВЕРТАЯ

Гіпертонічна енцефалопатія (гостра) найчастіше зустрічається у молодих людей та осіб середнього віку, які страждають від артеріальної гіпертензії. Загалом, це захворювання зустрічається дуже рідко, навіть у пацієнтів з гіпертензією. Різні лікарі повідомляють, що в 0,5-15% пацієнтів із злоякісною гіпертонією розвивається гостра гіпертонічна енцефалопатія.

З розвитком методів діагностики і лікування артеріальної гіпертензії, гіпертонічна енцефалопатія виникає все рідше.

Симптоми гіпертонічної енцефалопатії зазвичай виникають через 12-48 годин після раптового і стійкого підвищення артеріального тиску. Першим проявом цих симптомів є сильний біль голови. Він виникає більш ніж у 75% пацієнтів. Крім того, хворий стає неспокійним. Через декілька годин в особи можуть виникати порушення суджень і пам’яті, сплутаність свідомості, сонливість і сопор (глибоке пригнічення свідомості із втратою довільної та збереженням рефлекторної діяльності). Якщо цей розлад не лікувати, то вище зазначені неврологічні симптоми можуть погіршуватися і в кінцевому підсумку призводять до коми.

До інших симптомів гіпертонічної енцефалопатії належать: підвищена дратівливість, блювання, судоми, конвульсії та міоклонус кінцівок. Поширеними серед хворих є також проблеми із зором, особливо такі як розмите зображення, дефекти поля зору, дальтонізм, коркова сліпота (повна або часткова втрата зору). Такі порушення зустрічаються в 4 із 11 випадків (Еллінек та ін. 1964). Геміпарез і афазія також можуть виникати, проте вони менш поширені. Електроенцефалографічне дослідження, як правило, показує відсутність альфа-хвиль, що означає порушення свідомості. У хворих з порушеннями зору, в потиличній області виявляються повільні хвилі.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 352 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)