АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ВПЛИВ КУРІННЯ НА ФУНКЦІЇ ДИХАЛЬНОЇ СИСТЕМИ

Прочитайте:
  1. E Аномалії розвитку нервової системи
  2. II. Завдання і функції спеціального будинку-інтернату
  3. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  4. VІІ. ОБ’ЄКТИВНЕ ОБСТЕЖЕННЯ СЕРЦЕВО-СУДИННОЇ СИСТЕМИ
  5. А) Характеристика методів візуалізації сечової системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.
  6. Аглютиногени і аглютиніни системи АВ0.
  7. Адаптаційний синдром – це комплекс реакцій адаптації людини у відповідь на значні за силою і тривалістю несприятливі впливи (стресори).
  8. Анатомія вегетативної нервової системи
  9. Анатомія дихальної системи (верхні дихальні шляхи)
  10. Анатомія та фізіологія дихальної системи

Дим тютюну має токсичний вплив на організм. До його складу входить понад 30 складових, які призводять до розвитку патологічних змін у різних системах організму. Зокрема, встановлений зв'язок між курінням і ангінами, хронічним бронхітом, пневмоніями, емфіземою легень. При тривалому курінні в легенях розвивається дифузний склероз (тютюноконіоз), зменшується вентиля­ція легень. Ступінь ризику розвитку раку легень тісно пов'язаний з кількістю викурених сигарет, віком і тривалістю куріння. Рак легень виникає частіше при курінні сигарет без фільтру або сигарет з фільтром, але з високим вмістом смоли. Є дані, що дим тютюну подразнює слизові оболонки, ослаблює нюх і смакові відчуття, збільшує слинотечу, розрихлює ясна, сприяючи їх кровото­чивості й утворенню виразок на слизовій оболонці порожнини рота, пошкоджує емаль зубів і руйнує дентин.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 680 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)