АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Перша допомога при переломах

Прочитайте:
  1. IV.Медична допомога
  2. А) перша фаза
  3. Види кровотеч і перша допомога
  4. Види ушкодження опорно-рухової системи і перша допомога при них
  5. ГАЗООБМІН У ЛЕГЕНЯХ І ТКАНИНАХ. РЕГУЛЯЦІЯ ДИХАННЯ. ХВОРОБИ ДИХАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ТА ЗАПОБІГАННЯ ЇМ. ПЕРША ДОПОМОГА ПРИ УРАЖІЙЩ ОРГАНІВ ДИХАННЯ
  6. Державна соціальна допомога інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам
  7. Долікарська допомога потерпілому. Способи штучного дихання
  8. Долікарська допомога при внутрішній кровотечі
  9. Долікарська допомога при задусі, утопленні, отруєнні, та в інших випадках
  10. Долікарська допомога при пораненнях і кровотечах

Перелом – це пошкодження кісток з порушенням їх цілісності.

 

Переломи бувають відкритими (з пошкодженням шкіри) і закритими (із збереженням цілісності шкіри),а також зі зміщенням та без зміщення. Найчастіше зустрічаються переломи довгих кісток кінцівок. Ознаки перелому: різкий біль, неможливість використання кінцівки, набряк та крововиливу зоні перелому.


Допомога: фіксування кісток в місці перелому (іммобілізація); протишокові заходи (може настати больовий шок); транспортування потерпілого у медичний заклад. Ні в якому разі не можна самому вправляти зламану кінцівку.

Для іммобілізації кінцівки використовують стандартні шини або відповідний підручний засіб. Довжина шини повинна бути такою, щоб вона заходила за ті два суглоби кінцівки, між якими стався перелом. Шину прив’язують у кількох місцях (бинтом, шматком тканини, паском) не надто туго, разом з тим так, щоб шина була нерухомою.

При відкритому переломі зупиняють кровотечу, на рану накладають стерильну пов’язку і фіксують місце перелому за допомогою шини.

При переломі ребер потерпілому боляче дихати, кашляти та рухатися. Насамперед, треба щільно накласти тугу пов’язку на грудну клітину під час видиху.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 373 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)