АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Соматотопічна організація рухової кори

Прочитайте:
  1. II. Організація і склад експертних комісій
  2. II. Організація і склад медико-соціальних експертних комісій
  3. IV. Організація навчально-виховного та реабілітаційного процесу
  4. Види ушкодження опорно-рухової системи і перша допомога при них
  5. Гігієнічні норми часу організованої рухової активності дітей та підлітків
  6. Діагностика вагітності, спостереження та організація маршруту вагітної
  7. Значення опорно-рухової системи
  8. Назва:Організація роботи гнійної перев’язочної.
  9. Нейронна організація ретикулярної формації
  10. Організація

Найважливішою руховою областю кори головного мозку людини є прецентральна закрутка. (4 і 6 цитоархітектонічні поля за Бродманом). Області представництва відділів тіла, які виконують особливо різноманітні та багато чисельні функції (наприклад пальців, губ і язика), набагато більш обширні, ніж цього можна було б очікувати виходячи із пропорцій тіла. Зони проекції тулуба та проксимальних відділів кінцівок відносно невеликі. Рухова область кори відповідає не лише вона переходить також через медіальний край півкуль вглибину центральної борозни а в ростральному напрямку простягається трохи далі за центральну закрутку.

 

Багато чисельне представництво рухових центрів у корі півкуль великого мозку.

В корі головного мозку існує не лише первинна але і вторинна моторна область (MI та MII). Ця область розташована в глибині міжпівкулувої щілини, прилягаючи джо первинної рухової зони і простягаючись дещо ростральні неї. Обидві рухові області мають також чутливі периферичні проекції і тому їх називають також первинно та вторинною мотосенсорною корою (MsI та MsII). Згідно такій класифікації первинну та вторинну соматосенсорні області (SI та SII), які мають рухові проекції називають сенсомоторними областями (SmI та SmII).

Таким чином існує 4 рухових області MI, MII, SI та SII.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 489 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)