АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Медичний опис діабету, як одного з най розповсюджених захворювань.

Прочитайте:
  1. V. Створення умов для безперешкодного доступу інвалідів до соціальної інфраструктури
  2. А) борьба между организмами одного вида
  3. В Одессе выбили окна в офисе народного депутата от партии «Батькивщина». Одесса, 16.03.2014
  4. В рамках международного сотрудничества» (6 часов)
  5. В) периодическое помещение занятого трудоспособного населения из одного населенного пункта в другой и обратно, связанное с работой и учебой.
  6. Визначення добового діурезу і водного балансу.
  7. Визначення добового діурезу __________і водного балансу
  8. Відсоток пацієнтів, для яких отримано інформацію про медичний стан протягом звітного періоду
  9. Выбрать номер одного правильного ответа
  10. Выбрать номер одного правильного ответа

Курсова робота

на тему

ДІАБЕТ

 

 

Виконав:

Учень 10-природничого класу

Григоренко Дмитро

 

 

Робота допущена до захисту з оцінкою __________

Викладач спец. дисциплін Світлана Миколаївна Хаміцевич

 

Миколаїв, 2011

ЗМІСТ

Вступ ___________________________________________________________

Тема 1.Медичний опис діабету як одного з най розповсюджених захворювань

1.1Історія розвитку захворювання ___________________________________

1.2Загальні відомості людства про цукровий діабет_____________________

1.3 Класифікація цукрового діабету__________________________________
1.4 Причини розвитку цукрового діабету______________________________

Тема 2. Методика лікування захворювання

2.1 Загальні принципи лікування захворювання________________________

2.2 Лікування за допомогою дієтотерапії______________________________

2.3 Терапія інсуліном______________________________________________

Тема 3. Власне дослідження.

3.1 Збір статистичних даних________________________________________

3.2 Розробка власної профілактичної програми.________________________

4. висновок до курсової роботи______________________________________

 

 

Вступ

Цукровий діабет - це захворювання на все життя. Хворому доводиться постійно виявляти завзятість і самодисципліну, а це може психологічно надломити будь-кого. При лікуванні та догляді за хворими на цукровий діабет необхідні також наполегливість, людяність, обережний оптимізм; інакше не вдасться допомогти хворим подолати всі перешкоди на їхньому життєвому шляху.
Цукровий діабет виникає або при дефіциті, або при порушенні дії інсуліну. В обох випадках в крові підвищується концентрація глюкози, що поєднується з багатьма іншими метаболічними порушеннями: наприклад, при вираженому дефіциті інсуліну в крові зростає концентрація кетонових тіл.

Цукровий діабет був відомий ще в Давньому Єгипті ще в 175 році до н.е. Медики намагалися знайти ліки для цієї хвороби але не була відома сама причина виникнення хвороби, і люди які хворіли на цукровий діабет були приречені до смерті, так тягнулося багато віків. І тільки в минулому столітті медики провели експеримент по видаленню у собаки підшлункової залози після операції у тварини почався розвиток цукрового діабету. Вже стало зрозумілим сама причина діабету але пройшло чимало років перед тим як в 1921 році в Торонто молодий медик та студент виділив особливу речовину з підшлункової залози собаки. І виявилося те, що ця речовину знижувала рівень цукру у крові собак хворих на діабет, пізніше цю речовину назвали інсуліном. І вже в наступному році пацієнту який хворів на діабет почали вводити невеликі дози інсуліну і це врятувало йому життя..

Проблема підвищення захворювань на цукровий діабет на даний момент є актуальною медико-соціальною проблемою сучасності, яка по поширеності і захворюваності має всі межі епідемії, що охоплює більшість економічно розвинених країн світу. В даний час, за даними ВІЗ, в світі вже налічується більше 125 мільйонів хворих, їх кількість неухильно зростає і до 2025 року досягне 300 мільйонів. Україна в цьому плані не є виключенням. Лише за останніх 15 років загальна кількість хворих цукровим діабетом збільшилася в 2 рази.

Проблеми боротьби з цукровим діабетом належна увага приділяється Міністерствами охорони здоров'я всіх країн. У багатьох країнах світу, включаючи Україну, розроблені відповідні програми, що передбачають раннє виявлення цукрового діабету але зараз порівняно з іншими країнами в Україні приділяється більш менше увага до цієї хвороби, лікування і профілактику судинних ускладнень, які і є причиною ранньої інвалідизації і високої летальності, спостережуваної при цьому захворюванні. Боротьба з цукровим діабетом і його ускладненнями залежить не лише від злагодженої роботи всіх ланок спеціалізованої медичної служби, але і від самих хворих, без участі яких не можуть бути досягнуті цільові завдання по компенсації вуглеводного обміну при цукровому діабеті, а його порушення і викликає розвиток судинних ускладнень.

Мета: метою дослідження є визначення динаміки захворюваності на цукровий діабет в межах Березанського району Миколаївської області, та визначення групи ризику, розробка профілактичних рекомендацій.

Задачі: 1.Обстеження статистичних даних.

2. Аналіз ефективних методів лікування (регуляція цукру в крові).

3. На основі аналізу методик розробити власну методику профілактичних вправ.

Проблема: проблема цієї теми визначається виключно швидким ростом захворюваності і високим ступенем інвалідизації хворих захворівших в ранньому віці.

Гіпотеза: крім порушень дієти існують інші фактори здатні впливати на розвиток хвороби.

Медичний опис діабету, як одного з най розповсюджених захворювань.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 367 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)