АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Статистика по району за ускладненнями на діабет

Прочитайте:
  1. А. 4.4. Клінічні критерії диференціальної діагностики коматозних станів у хворих на цукровий діабет
  2. А. 4.5. Всебічні цілі терапії, які треба досягти при лікуванні цукрового діабету 2 типу.
  3. А.4.11. Лікування діабетичної больової нейропатії.
  4. А.4.18.1. Діабетичний кетоацидоз.
  5. Алгоритм діагностики цукрового діабету типу 2
  6. Взаємозв'язок лікувального ефекту та механізму дії харчових волокон у хворих на цукровий діабет
  7. Визначення ступеня тяжкості цукрового діабету
  8. Відсоток пацієнтів, які були госпіталізовані до стаціонару з приводу ускладнень цукрового діабету протягом звітного періоду
  9. Гестаційний діабет
  10. ДІАБЕТИЧНИЙ ГЕПАТОЗ -
Рік Інсулінозалежний діабет Діабетична катаркта Діабетична ретинопатія Діабетична стопа Відсоток від загальної кількості населення району
    - - - 0.3
          0.4
          0.49
          0.54
        - 0.57


Якщо не брати в розрахунок можливу спадковість, при якій розвивається найчастіше цукровий діабед 1 типу, то людина сама стає винуватцем його виникнення. Малорухливий спосіб життя, вживання в їжу великої кількості ненатуральних вуглеводів, незбалансоване харчування - це початок кінця. Надмірна вага і наступне за ним ожиріння стають факторами ризику, при яких виникнення діабету 2 типу цілком обгрунтовано: організм просто стає толерантний до інсуліну, так як обмін речовин патологічно порушений.
Як бути, якщо в наявності всі ознаки початку діабету? Як було сказано вище діабет на сьогоднішній день не лікується, і коли вже примудрився потрапити в його чіпкі лапи, потрібно постаратися звести до мінімуму можливість ускладнень. Виявивши тип діабету, слід прислухатися до порад лікаря і діяти точно за рекомендаціями. Нехай в хід іде весь арсенал: народне лікування діабету, звичайна підтримка хворих, застосування фізіотерапевтичних приладів. Якщо вже поки немає шансів перемогти захворювання діабет, то хоча б скорегувати його протягом вже можливо.
Але краще, звичайно, заздалегідь убезпечити себе і своїх близьких від такого важкого недугу, як цукровий діабет.

Профілактика діабету проста, але обов'язкова. Особливо для людей, що знаходяться в групі ризику: мають родичів-діабетиків, а також страждають зайвою вагою. Якщо в роду зустрічалося захворювання діабет, то профілактика захворювання повинна починатися з перших днів життя кожного нового члена сім'ї. Первинна профілактика діабету полягає у виключенні з раціону новонароджених і немовлят коров'ячого молока та його складових компонентів. У подальшому має сенс коригувати харчування: заборонити використання шкідливих жирів, скоротити споживання мучного та солодкого, консервів і копченостей. Далі, не слід нехтувати фізичним навантаженням, навіть якщо цукровий діабет уже вступив у свої права, потрібно боротися до останнього. Нескладні вправи для підвищення життєвого тонусу, плавання в басейні, довгі прогулянки пішки на свіжому повітрі - ці заходи послаблять тиск хвороби і додадуть сил.

Фізичні заняття можуть значно полегшити стан хворого діабетом, завдяки зниженню рівня цукру в крові. Правильно підібраний комплекс вправ не лише зніме симптоми діабету, але і помітно поліпшить стан серцево-судинної системи, нижніх кінцівок, нормалізує артеріальний тиск.
Для профілактики потрібно виконувати два види занять: перший - це аеробні тренування, такі як плавання, ходьба, їзда на велосипедах, аеробіка і фітнес, другий - заняття з гантелями і на тренажерах.
За цими методами працювали канадські вчені які провели дослідження впливу спортивних занять на розвиток діабету. У досвіді брали участь страждають діабетом люди від 39 до 70 років. Їх поділили на 4 групи: одна з яких виконувала тільки аеробниеa вправи, друга група займалася на тренажерах, а третина виконувала обидва види вправ (аеробні та силові); четверта - не займалася взагалі. Після закінчення декількох місяців у тих хворих, хто не займався спортом ніякої динаміки в бік зниження або підвищення цукру не було виявлено, у групи займається якимось одним видом тренувань, спостерігалося зниження цукру на 0.5%, а в групи, що виконувала змішаний вид тренувань, цукор знизився на 1%.
Далі наведу опис фізичних вправ, які слід виконувати кожен день протягом 15-20 хвилин. Тільки хочемо попередити, якщо вже розвинулася суха гангрена або відчувається біль у литкових м'язах навіть без навантажень, виконувати ці вправи не рекомендується.
Почнемо з комплексу вправ, що виконуються стоячи.
Зіпріться до стіни, станьте на шкарпетки і повільно перекотіться на п'ятки. Потім піднімаючись на шкарпетки, плавно опустіть на підлогу п'яти. Так само корисно ходити босоніж по підлозі (тільки не холодному) і по гладкій гальці (щоб не пошкодити стопи).
Наступний комплекс вправ виконується сидячи на стільці. Якщо дозволяє самопочуття, то потрібно виконати кожне з вправ по 10 разів. Опис вправ:
підібгайте і розпряміть пальці ніг;
виконайте кругові рухи шкарпетками і п'ятами поперемінно;
підніміть ноги горизонтально, відтягніть носок, потім потягніть його на себе;
відривайте від підлоги то п'яти, то шкарпетки по черзі.
Лежачи можна виконати таку вправу: ляжте на спину, підніміть прямі ноги вгору, якщо це зробити складно, допоможіть собі руками, підтримуючи ноги під колінами. Повертайте стопи зі швидкістю один поворот за дві секунди. Виконуйте такі рухи 2 хвилини. Розслабте ноги, звісивши їх з ліжка чи крісла, повторіть вправу.
Поставтеся до цих вправ серйозно, так як вони помітно зменшать болю в ногах і навіть запобіжать освіта гангрени. Головне - не перенапружуйтеся, ніякі тренування не підуть на користь, якщо робити їх через силу. Виберіть для себе відповідну навантаження.
Також профілактика діабету повинна починатися з кухні. Що і як готує потенційна жертва діабету? Наскільки її раціон відповідає збалансованому харчуванню? Або він приведе її до краху свого здоров'я?
Захворювання діабет не терпить цукру та інших легкозасвоюваних вуглеводів, тому, скоротивши їх споживання ще до можливої ​​постановки невтішного діагнозу, потенційний діабетик вполовину себе убезпечить. Також не рекомендується часто вживати в їжу виноград, черешню, абрикоси і банани.Кава краще замінити цикорієм, а чорному чаю віддати перевагу зелений. Дуже корисно наситити раціон шпинатом і селерою, цибулею і часником. З рецептів народної медицини відомо приготування «еліксиру молодості»: три товстих стебла алое дрібно порубати, залити 750 мл кагору і додати 200 грамів меду. Настояти суміш протягом тижня в темному місці, віджати, процідити. Приймати раз на день по столовій ложці в осінньо-зимовий період: цей рецепт дозволяє тримати себе в хорошій формі, регулярне його вживання знижує вміст цукру в крові, і діабед - навіть якщо захворювання вже діагностовано - протікає в полегшеній формі.
Крім усього перерахованого, профілактика діабету включає в себе використання медико-технічних апаратів фізіотерапії.Одним з таких апаратів є прилад «ПРОДУКТ Х» - спільна розробка ендокринологів і фізиків. Коротенько ж можна сказати, що захворювання діабет помітно відступає перед його «натиском». Змушуючи клітини організму працювати відповідно до свого призначення, «ПРОДУКТ Х» оживляє метаболічні процеси, стимулює оптимальну роботу всіх органів і активізує обмін речовин. Укупі з відомими методами лікування інноваційне рішення цілком може претендувати на перемогу в боротьбі з таким важким захворюванням, як діабет.

4. Висновок до роботи.

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 343 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)