АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Класифікація за тяжкості перебігу захворювання

Прочитайте:
  1. IV. Захворювання, синдроми і феномени
  2. Автоімунні захворювання
  3. Алгоритм променевого дослідження при деяких захворюваннях серця.
  4. АНАМНЕЗ ЗАХВОРЮВАННЯ
  5. Анамнез захворювання (anamnesis morbi).
  6. Анамнез наявного захворювання
  7. АНАМНЕЗ ПЕРЕБІГУ ВАГІТНОСТІ
  8. Анемії: класифікація, етіологія, патогенез, їх характеристика.
  9. Блювота при типовому перебігу холери
  10. Вагітність та гострі хірургічні захворювання черевної порожнини

Легкий перебіг
Легка (I ступінь) форма хвороби характеризується невисоким рівнем глікемії, яка не перевищує 8 ммоль / л натще, коли немає великих коливань вмісту цукру в крові протягом доби, незначна добова глюкозурія (від слідів до 20 г / л). Стан компенсації підтримується за допомогою дієтотерапії. При легкій формі діабету можуть діагностуватися у хворого на цукровий діабет ангіонейропатії доклінічної і функціональної стадій.
Середнього ступеня тяжкості

При середній (ІІ ступінь) тяжкості цукрового діабету глікемія натще підвищується, як правило, до 14 ммоль / л, коливання глікемії протягом доби, добова глюкозурія звичайно не перевищує 40 г / л, епізодично розвивається кетоз або кетоацидоз. Компенсація діабету досягається дієтою та прийомом цукрознижувальних пероральних засобів або введенням інсуліну (у випадку розвитку вторинної сульфамідорезистентності) в дозі, яка не перевищує 40 ОД на добу. У цих хворих можуть виявлятися діабетичні ангіонейропатії різної локалізації і функціональних стадій.
Важкий перебіг

Важка (ІІІ ступінь) форма діабету характеризується високими рівнями глікемії (натще понад 14 ммоль / л), значними коливаннями вмісту цукру в крові протягом доби, високим рівнем глюкозурії (понад 40-50 г / л). Хворі потребують постійної інсулінотерапії в дозі 60 ОД і більше, у них виявляються різні діабетичні ангіонейропатії.

Класифікація за ускладненями:
Діабетична мікро-і макроангіопатія.

Діабетична нейропатія.

Діабетична ретинопатія.

Діабетична нефропатія.

Діабетична стопа.
Висновок:
Як ми бачимо, що існують доволі різноманітні класифікації цукрового діабету, що значно спрощують роботу лікарю, лікар може точно сказати діагноз хворому, та також можна сказати що стереотип про те що діабетом хворіють людини з надмірною вагою та генетичною схильністю, це лише верхівка айсбергу.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 374 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)