АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Види обстеження та діагностика захворювань

Прочитайте:
  1. II УЗ-обстеження (18-21 тиж.)
  2. N Проведення профілактики захворювань серед породіль та новонароджених.
  3. VІІ. ОБ’ЄКТИВНЕ ОБСТЕЖЕННЯ СЕРЦЕВО-СУДИННОЇ СИСТЕМИ
  4. А 3.5. Діагностика і лікування рефрактерної АГ
  5. А.4.14.2. Лабораторні зміни: діагностика та диференціальна діагностика
  6. А.4.15. Діагностика гіперосмолярного гіперглікемічного синдрому.
  7. Алгоритм клінічного обстеження жінок з ІПСШ
  8. Алгоритм лабораторного обстеження жінок з ІПСШ
  9. Апаратні та інструментальні методи обстеження.
  10. Б. Профілактика захворювань і травм опорно-рухового апарату дітей

Для постановки діагнозу лікар перевірить основні параметри життєвих функцій організму, такі як температура тіла, пульс, ритм дихання і серцевих скорочень, кров'яний тиск. Якщо в основних показниках стану організму є якісь відхилення, причини яких можуть бути пов'язані з серцем, направлять на електрокардіограму. Також візьмуть аналіз крові, оскільки пошкоджене серце виділяє певні білки, які виявляються в крові. Можуть призначити проби навантажень: підключать до приладу, що знімає ЕКГ, і ви йтимете по біговій доріжці або крутитимете педалі на велотренажері. Можливо, знадобиться ангіографія, рентгенівський знімок кровоносних судин для виявлення тромбозів і недостатнього кровопостачання органів.

Перикардит - гостре або хронічне запалення перикарда, яке може бути як самостійною хворобою, так і проявом інших захворювань.
Розрізняють такі клінічні варіанти перикардиту:
1)сухий;
2)ексудативний;
3)констриктивний(злипливий).
Інколи спочатку з'являється сухий перикардит, пізніше - випіт у перикардіальній порожнині, а на завершення відбувається злипання листків перикарда. Спричинити перикардит можуть інфекції (віруси, бактерії, гриби), алергія, інтоксикація, метастази злоякісної пухлини, фізичні фактори. У зв'язку з широким застосуванням антибіотиків бактеріальний перикардит нині трапляється рідше, проте збільшилася кількість хворих на перикардит, що розвивається при системному червоному вовчаку, інфаркті міокарда, уремії, після хірургічних втручань на серці.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 477 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)