АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Діагностика сухого перикардиту

Прочитайте:
  1. А 3.5. Діагностика і лікування рефрактерної АГ
  2. А.4.14.2. Лабораторні зміни: діагностика та диференціальна діагностика
  3. А.4.15. Діагностика гіперосмолярного гіперглікемічного синдрому.
  4. Види обстеження та діагностика захворювань
  5. Диференціальна діагностика внутрішньоутробних інфекцій
  6. Диференціальна діагностика.
  7. Диференційна діагностика
  8. Диференційна діагностика
  9. Диференційна діагностика різних форм карликового росту (нанізму)
  10. Диференційна діагностика.

Диференціальну діагностику проводять з метою розмежування сухого перикардиту й інфаркту міокарда, гострої розшаровуючої аневризми аорти, тромбоемболії легеневої артерії, сухого плевриту.
Ексудативний перикардит. Клініка. Невелика кількість рідини у перикардіальній порожнині не має клінічних проявів, її можна виявити тільки під час ехокардіографії. Швидке накопичення ексудату утруднює приток крові до серця в фазі діастоли. Зникає шум тертя перикарда. З'являються задишка, тахікардія, ціаноз, набухання шийних вен, збільшення печінки. Розширюються межі серця; тони його глухі, верхівковий поштовх не визначається. При значному накопиченні випоту в перикарді може виникнути тампонада серця з падінням артеріального і значним підвищенням венозноготиску.
Діагностика ґрунтується на даних рентгенографії, аналізу крові, ехокардіографії, за необхідності - пункції перикарда. При рентгенологічному дослідженні виявляють збільшення розмірів серця з ослабленням його пульсації. При дослідженні крові визначають лейкоцитоз, збільшення ШОЕ. За допомогою ехокардіографії в перикарді виявляють випіт, характер якого залежить від основної хвороби. Так, наприклад, при туберкульозному перикардиті випіт геморагічний, спостерігається туберкульозне ураження інших органів. Гнійний перикардит розвивається на фоні сепсису і супроводиться накопиченням у порожнині перикарда гнійного ексудату. Уремічний перикардит діагностують у термінальній стадії хронічної ниркової недостатності. Метастатичному перикардиту властивий геморагічний ексудат з атиповими клітинами.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 339 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)