АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Навчання прийомів страхування і допомоги

Прочитайте:
  1. Алгоритм надання медичної допомоги при передчасних пологах
  2. Бригадою швидкої допомоги встановлено у дитини кардіопульмональну синкопу. Назвіть
  3. В токсикологічне відділення привезли дитину яка отруїлася грибами, а саме – мухоморами. Який препарат слід використати для надання невідкладної допомоги в першу чергу?
  4. ВИДИ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО
  5. Госпітальні види медичної допомоги.
  6. До чоловіка 22 років була викликана бригада швидкої допомоги з приводу приступу бронхіальної астми. Який шлях введення сальбутамолу найбільш доцільний у данному випадку?
  7. Завдання і форми організації виробничого навчання
  8. Законодавство про страхування від нещасного випадку
  9. Запровадження спеціальних прийомів кулінарної обробки продуктів.
  10. Застосування прийомів страхування, допомоги і самострахування

Навчання прийомів страхування і допомоги є складо­вою частиною навчально-виховного процесу. Кожний учень повинен навчитися страхувати і допомагати товаришу під час вивчення гімнастичних вправ. Допомагаючи товаришеві, учень більш вдумливо ставиться до процесу навчання, намагається усві­домити техніку і структуру вправи, чіткіше уявити різні парамет­ри руху (напрям, амплітуду, потрібні зусилля тощо). Крім того, помилки, допущені товаришем, до деякої міри застерігають страху­ючого.

Навчання прийомів страхування здійснюється паралельно з ово­лодінням гімнастичними вправами.. Викладач, пояснивши і пока­завши вправу, відразу ж показує, як треба страхувати та допома­гати під час виконання цієї вправи, і залучає до цього учнів.

Формування навичок страхування і допомоги повинно здійсню­ватись під суворим контролем викладача при свідомому та серйоз­ному ставленні спортсмена до цієї справи.

Спочатку страхує викладач, а учень виконує роль дублера. В міру того, як учні оволодівають навичками страхування і до­помоги, вони виконують основне страхування, а викладач їх дублює.

В окремих випадках, коли виконання вправи зовсім безпечне щодо травматичного пошкодження, можна довірити учням само­стійно страхувати один одного. До речі, самостійне страхуван­ня значно підвищує відповідальність учнів і є найбільш ефек­тивним.

Навчаючи прийомів страхування і допомоги, треба звертати увагу учнів на суворе додержання всіх вимог техніки безпеки та інших заходів проти травматичних пошкоджень, тобто вимагати високого рівня навчальної дисципліни, правильного ставлення до підготовки місць занять, додержання правил лікарського контролю і самоконтролю, санітарії й особистої гігієни, а також правильного режиму відпочинку, харчування, тощо.

Студенти педагогічних інститутів оволодівають навичка­ми страхування і допомоги на кожному практичному занятті з гімнастики, а також на спеціально організованих для цього заняттях.

Контрольні запитання.

1. Назвіть основні вимоги до підготовки місць занять і обладнання.

2. Дайте визначення термінів: страхування; допомоги; самострахування.

 

РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА

1.Арефьєв В.Г. Основи теорії та методики фізичного виховання: підручник. – Кам‘янець-Подільський: ПП Буйницький О.А., 2011.-368 с.

2.Арефьєв В.Г., Єдинак Г.А. Фізична культура в школі (молодому спеціалісту): Навчальний посібник для студентів навчальних закладів ІІ-IV рівнів акредитації. -3-тє вид перероб. і доп. - Кам’янець-Подільський, ПП Буйницький О.А., 2007. -248 с.

3. Арефьєв В.Г., Шегімага В.Ф., Михайлова Н.Д. Методика викладання в I-IV класах. –К.: НПУ імені М.П.Драгоманова, 2007. -96 с.

 

4. Брыкин А.Т., Смолевский В.М. Гимнастика – М., ФиС., 1985.- 92 – 100с.

5.Журавин М.Л., Меньшиков Н.К. Гимнастика – М., «Академия»., 2002.- 83-93с.

6.Павлов И.В., Баршай В.М. Гимнастика с методикой преподавания – М., «Просвещение»., 1985.- 50-55с.

7. Палыга В.Д., Гимнастика – М., «Просвещение»., 1982. – 47-59с.

8. Смолевский В.М., Гавердовский Ю.К. Спортивная гимнастика – К., «Олимпийская литература»., 1999. – 451-454с.

9. Шегімага В.Ф. Терещенко І.А. Гімнастична термінологія. - К:. НПУ імені М.П. Драгоманова, 2010


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 547 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)