АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ДЖЕРЕЛА УЧБОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ

Прочитайте:
  1. IV. Відділення для лікування відкритими джерелами.
  2. Водопостачання населення (бювет, колодязь або каптаж джерела))
  3. Гігієнічні вимоги до відділення для лікування відкритими джерелами
  4. Гігієнічні вимоги до відділення для лікування закритими джерелами
  5. Джерела водопостачання
  6. Забування при заміні старої інформації на нову
  7. Збір інформації та її аналіз
  8. Основний спектральний склад штучного джерела ультрафіолетового випромінювання складає 280... 10 нм. Якої специфічної біологічної дії слід очікувати?
  9. Основні джерела забруднення атмосферного повітря

1. Амосова Е.Н. Клиническая кардиология. - Киев: "Здоровье", 1997 - т. 1, 704 с.

2. Аронов Д.М. Лечение и профилактика атеросклероза. - Москва: из-во "Триада- Х", 2000 - 407 с.

3. Кардиология в вопросах и ответах / под ред профессора Ю.Р. Ковалева. - СПб: "Фолиант", 2002 - с. 320 -340

4. Карпов Р.С., Дудко В.А. Атеросклероз: патогенез, клиника, функциональная диагностика, лечение - Томск: ТГУ. 1998 - 655 с.

5. Климов А.Н., Никульцева Н.Г. Обмен липидов и липопротеидов и его нарушения (Руководство для врачей) - СПб, Москва, Харьков, Минск,1999. - 505 с.

6. Кравчун П.Г., Шушляпін О.І., Салех С.Х. Нажар, Харпріт Сінгх Хіра АТЕРОСКЛЕРОЗ: навчальний посібник для студентів медичних вузів та лікарів-практиків в системі охорони здоров’я – Харків: ППВ «Нове слово» - 2005 – 284 с.

7. Малая Л.Т., Хворостинка В.Н. Терапия - Харьков: "Факт", 2001 - 1031 с.

8. Машковский М.Д. Лекарственные средства - Москва: ООО "Издательство "Новая волна", 2000 - 1 и 2 т. - 540 и 568 с.

9. Нетяженко В.З. Классификация внутренних заболеваний. Ассоциация врачей-интернистов / Часть 1-ая. Кардиология и ревматология – Киев - 2001 - 281 с.

10. Ройтберг Г.Е., Струтынский В.В. Внутренние болезни. Сердечно-сосудистая система. Атеросклероз. - Москва: "Бином" - 2003 – гл. 5 - с. 283-345.

ПЕРЕЛІК ТЕОРЕТИЧНИХ ПИТАНЬ:

1.Визначення поняття «Атеросклероз».

2. Роль гіперліпідемій, поразок судинної стінки і тромбоцитів в розвитку атеросклерозу.

3. Особливості клінічних проявів залежно від локалізації (аорта, коронарні, мезентеріальні, ниркові артерії, артерії нижніх кінцівок).

4. Значення лабораторних, рентгенологічних і інших інструментальних методах дослідження.

5. Лікувальна тактика при різних варіантах перебігу атеросклерозу.

6. Первинна і вторинна профілактика.

Основні теоретичні питання теми.

Експертами ВОЗ дано наступне визначення атеросклерозу: "Атеросклероз - це варіабільна комбінація змін в інтимі артерій (на відміну від артеріол), що складається з осередкового накопичення ліпідів, складних вуглеводів, крові і кров'яних речовин, фібринозної тканини і кальцієвих відкладень і пов'язана із змінами в медії".

Атеросклероз - захворювання, в основі якого лежить поразка аорти і її магістральних гілок за рахунок утворення атеросклерозних бляшок, що різною мірою звужують просвіт судини, що веде до гострого або хронічного зниження кровотоку в життєво важливих органах.

Атеросклероз – поширене хронічне захворювання артерій еластичного і м’язово - еластичного типу (крупного і середнього калібру), що характеризується тим, що в стінку судин інфільтруються атерогенні апопротеїн-В ліпопротеїни, а з подальшим розвитком сполучної тканини та атероматозных бляшок це призводить до органних і загальних розладів кровообігу. Атеросклероз – це хвороба, що протікає тривало, первинний субстрат викликає хворобу – холестерин (ХС ЛПНЩ, цмЛНЩ та їх агрегати), і кінцевий етап – фіброзна бляшка.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 465 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)