АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Тема № 2: Процесуальні й організаційні основи судово-медичної експертизи в Україні

Прочитайте:
  1. B. Після судово-медичної експертизи
  2. Анатомо-фізіологічні основи мови
  3. Валеологічні основи харчування
  4. Гігієнічні основи аліментарної профілактики атеросклерозу
  5. Гігієнічні основи нутриціологічної профілактики передчасного старіння
  6. Гігієнічні основи нутриціологічної профілактики цукрового діабету
  7. Гігієнічні основи оптимізації адаптаційного процесу
  8. ГІГІЄНІЧНІ ОСНОВИ ОРГАНІЗАЦІЇ ЛІКУВАЛЬНО-ДІЄТИЧНОГО ХАРЧУВАННЯ
  9. Загальна характеристика виробничого травматизму в Україні
  10. Змістовий модуль 8. Фізіологічні основи поведінки

 

Перелік основних нормативних документів, які регламентують проведення судово-медичної експертизи. Підстави, процесуальний порядок призначення і проведення судово-медичної експертизи по кримінальних справах при злочинах проти життя і здоров'я громадян. Пиклади призначення та проведення судово-медичної експертизи на різних етапах розслідування злочину.

Визначення процесуального становища судово-медичного експерта. Права та обов'язки експерта. Випадки, у яких передбачено відведення експерта.

Вивчення ролі судово-медичної експертизи в оперативно-розшуковій діяльності, при забезпеченні дослідчих перевірок. Встановлення випадків самостійного використання судово-медичних даних органами досудового розслідування і судом.

Визначення переліку документів, які складає судовий медик по завершенню проведення судово–медичної експертизи в цивільному судочинстві.

 

Тема № 3: Вступ до судово-медичної травматології

 

Загальне вчення про травму і травматизм. Визначення пошкодження (травми). Різновиди травмуючих факторів зовнішнього середовища, класифікація пошкоджень залежно від характеру зовнішнього впливу; за властивостями; за наслідками.

Визначення травматизму, класифікація. Механізми утворення пошкоджень за їх характером та особливостями.

Вивчення завдань судово-медичної травматології при вивченні пошкоджень.

Задачі судово-медичної експертизи ушкоджень та послідовність її проведення. Встановлення можливих видів дії травмуючих факторів та морфологічних особливостей ушкоджень при кожному з них.

Схема опису пошкодження, викликаного фізичними факторами, та алгоритм його описання.

 

Тема № 4: Ушкодження тупими знаряддями

 

Визначення зброї, знаряддя та предмету і встановлення різниці між ними. людини (фізичний біль, окремі види шоку, струс головного мозку та ін.).

Наведення відомих механізмів дії травмуючого фактора на тіло людини. Класифікація тупих предметів залежно від форми і розмірів слід утворюючих частин.

Ознайомлення з правилами вилучення, упакування і підготовки речових доказів для лабораторних досліджень з місця події при пошкодженнях тупими предметами.

Наведення характерних ознак ушкоджень при падінні з висоти. Перелік питань слідчого до експерта при огляді потерпілого або трупа з ушкодженнями тупими предметами. Особливості ідентифікації знаряддя злочину та огляду поверхні, на якій розташоване тіло.

 


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 391 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)