АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Зразок рецепта. Florum Chamomillae aa 20,0 Fructus Anisi 10,0

Прочитайте:
  1. Все препараты списка Б, кроме препаратов отпускаемых без рецепта
  2. Все препараты списка Б, кроме препаратов отпускаемых без рецепта
  3. Зразок запису
  4. Зразок запису
  5. Зразок запису
  6. Зразок запису
  7. Зразок рецепта
  8. Зразок рецепта
  9. Зразок рецепта

Собаці

Rp.: Foliorum Salviae

Florum Chamomillae aa 20,0
Fructus Anisi 10,0

Natrtii chloridi 5,0

M.f.species

D.S. Настояти в 0,5 л гарячої води. Для промивання ротової порож­нини.

 

Болюси – Воlі

 

Болюс (bolus - наз. відмінок однини, boli - род. відмінок однини) - щільна лікарська форма консистенції розім'ятої м'якушки свіжого хліба для внутрішнього застосування великим тваринам. Форма болюсів яйцеподібна або циліндрична. Маса від 1 г до 20 г. Задають за допомогою болюсозадавача через рот або рукою на корінь язика. Для виготовлення болюсів беруть лікарські та формотворні речовини. З формотворних найчастіше використовують житнє або пшеничне борошно (Farina secalina s. tritica), білу глину (Bolus alba), інколи зелене мило (Sapo viridis) та воду.

Виготовляють болюси так. Спочатку відважують погрібну кількість лікарської речовини, висипають у ступку, додають до неї суху формотворну речовину (маса становить половину маси готового болюсу) і все змішують. Потім обережно доливають воду, знову все перемішують до однорідної маси потрібної консистенції і з неї викачують болюси. Болюсна маса не повинна кришитись і прилипати до ступки та пестиха.

Використовують болюси в день їх виготовлення, тому що при тривалому зберіганні вони висихають і псуються. Відпускають болюси в коробках або загортають у пергаментний папір, попередньо обсипавши їх порошком формотворної речовини, щоб не злипались.

Виписують болюси дивізійним або диспензаційним способом.

 


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 530 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)