АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Дивізійний спосіб

Прочитайте:
  1. Визначте препарат, групу до якої він належить, показання до застосування, спосіб застосування, форму випуску.
  2. Дихання як спосіб оздоровлення
  3. Другий спосіб.
  4. Змістовий модуль 4. Здоровий спосіб життя, особиста гігієна та психогігієна
  5. Протокол дуоденального зондування (фракційний спосіб).
  6. Протокол зміни постільної білизни. І спосіб: пацієнт лежить у ліжку (виконується вдвох).
  7. Протокол зміни постільної білизни. ІI спосіб: пацієнт лежить у ліжку (виконується вдвох).
  8. СПОСІБ ВИКОРИСТАННЯ
  9. Спосіб застосування та дози.

Rp.: Strychnini nitratis 2,5

Extracti et pulveris radiсis

Glycyrrhizae q.s

ut fiant pilulae N.50

D.S. Внутрішнє. По одній пілюлі два рази на добу.

Останнім часом пілюлі виписують значно рідше. Більш зручні для використання лікарські форми таблетки і драже.

 

Брикети - Briketa

 

Брикети - тверда лікарська форма точно визначеного складу, одержана пресуванням. До складу брикетів входять лікарські і формотворні речовини. Формотворними можуть бути крохмаль, біла глина, житнє борошно, натрію хлорид. Діючим началом брикетів найчастіше є мікро- та макроелементи, антибіотики, солі, деякі дезінфікуючі та антгельмінтні речовини. Брикети призначають для групового згодовування у формі лизунців (великій рогатій худобі) або після розчинення чи подрібнення їх додають до корму, пійла тощо.

При відгодівлі тварин зручніше використовувати добавки до корму (премікси). До складу преміксів входять вітаміни, кормові антибіотики, мікро- та макроелементи. Рецептуру преміксів складають, враховуючи вік і вид тварин. Усі складові частини, згідно з рецептурою, старанно змішують з 1 кг комбікорму або з висівками, потім розфасовують у пакети. У господарствах 1 кг преміксу змішують з 99 кг комбікорму і згодовують тваринам.

 

Таблетки - Таbulettae

 

Таблетка (tabuletta - наз. відмінок однини, tabulettae - род відмінок однини) - це тверда дозована лікарська форма, одержана пресуванням лікарських речовин і формотворних компонентів. Виготовляють таблетки заводським шляхом. Застосовують їх переважно всередину. Таблетки - це досить зручна лікарська форма. Вони поргашані, тривалий час зберігаються, маскують неприємний смак препаратів. Таблетки, виготовлені пресуванням чистих лікарських речовин без наповнювачів, використовуються для виготовлення розчинів (натрію хлорид).

Якщо до складу таблетки входить лікарська речовина в малій дозі, до неї додають наповнювачі: цукор, глюкозу, натрію гідрокарбонат, кальцію фосфат, тальк, какао тощо. Загальна кількість допоміжних речовин не повинна перевищувати 20 % від маси лікарських речовин.

Таблетки бувають овальні, округлі, плоскі, двоопуклі тощо. Якщо до складу таблетки входять отруйні речовини, їх фарбують: з сулемою - в червоний колір, всі інші - в синій. Випускають також таблетки, покриті оболонками (Таbulettae obductae). Оболонки бувають цукрові, декстринові, полімерні, з какао тощо.

Таблетки мають розчинятися у воді при температурі 37 °С протягом 15 хв, а покриті оболонками - 30 хвилин.

Є два варіанти пропису рецептів на лікарські речовини у простих таблетках.

 


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 452 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)