АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Невідкладна медична допомога в разі легкого нападу бронхіальної астми

Прочитайте:
  1. I. Центральный рак легкого
  2. L HER-1/EGFR – рак легкого, поджелудочной железы, молочной железы, глиомы, рак яичников.
  3. АБСЦЕСС И ГАHГРЕHА ЛЕГКОГО
  4. АБСЦЕСС И ГАНГРЕНА ЛЕГКОГО
  5. Абсцесс и гангрена легкого
  6. АБСЦЕСС И ГАНГРЕНА ЛЕГКОГО
  7. Абсцесс и гангрена легкого .
  8. АБСЦЕСС ЛЕГКОГО
  9. Абсцесс легкого
  10. Абсцесс легкого

1. Заспокоїти дитину, не допускаючи виникнення обстановки нервозності й метушливості; надати їй зручне положення — напівсидячи.

2. Забезпечити доступ свіжого повітря; звільнити грудну клітку від одягу, що обмежує рухи.

3. Доцільно для рук і ніг проводити гарячі ванни тривалістю 10—15 хв з температурою води 37—42°С. Гірчичники як додатковий алергізуючий фактор не показані.

4. Застосувати методику вольової ліквідації глибокого дихання за К.П.Бутейком. Ці дихальні вправи тренують вдих—видих і затримку дихання.

5. Призначити інгаляції за допомогою дозованого інгалятора "Беротек" (0,2 мл препарату на 1 вдих), сальбутамолу (0,1 мл препарату), "Астмопент", "Алупент" — 1 вдих 2—З рази на добу або пероральне введення одного з бронхолітиків: еуфіліну(3—5 мг на 1 кг маси тіла на добу), теофедрину, ан-тастману (дітям дошкільного віку 1/4—1/2 таблетки, школярам 1/2 1 таблетка на одне вживання, 1—2 рази протягом дня) чи бронхолітину (1/2 — 1 чайна ложка, 3—4 рази на день).

6. Застосовують муколітичні та відхаркувальні препарати, які сприяють очищенню дихальних шляхів від накопиченого секрету. Найчастіше це препарат лазолван (амброксол) у вигляді таблеток по 30 мг і сиропу. Показані препарати, що містять калію йодид (2% розчин, який запивають молоком, по 1 чайній ложці дітям до 5 років, по 1 десертній ложці — до 10 років, по 1 столовій ложці — старшим ніж 10 років).


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 362 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)