АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

НАПАД БРОНХІАЛЬНОЇ АСТМИ

Прочитайте:
  1. Ведення хворих дітей із загостренням бронхіальної астми.
  2. Еквіпотентні (рівноефективні) добові дози інгаляційних глюкокортикостероїдів для проведення базисної терапії бронхіальної астми у дітей
  3. Засоби, які забезпечують контроль за перебігом бронхіальної астми (базисна терапія)
  4. ИЗУЧИ СВОЁ ОРУЖИЕ: СРЕДСТВА НАПАДЕНИЯ И ЗАЩИТЫ
  5. Клінічна картина нападу бронхіальної астми
  6. Клінічна картина нападу гострої лівошлуночкової недостатності.
  7. Клінічна картина нападу печінкової кольки
  8. Критерії важкості нападу бронхіальної астми у дітей
  9. Лікування загострення бронхіальної астми у стаціонарі.
  10. Мероприятия по защите войск от биологического оружия, проводимые в период угрозы биологического нападения

 

Клініка. Нападу астми передує період передвісників (зниження апетиту, погіршення сну, неспокій, підвищена дратівливість, чхання, блювання, свербіж шкіри), більш характерний для дітей раннього віку.

Напади астми частіше починаються вночі або ввечері. Хворі збуджені, метушаться. З'являється частий, сухий нападоподібний кашель. Мокротиння в'язке, погано відходить. Діти старшого віку займають положення ортопное: сидячи з опущеними ногами, руками впираються в ліжко. У молодшому віці — діти в положенні лежачи, проявляють виражену тривогу, повертають голову з боку в бік (немовби прохають про допомогу), зі страдницьким виразом обличчя.

Під час огляду спостерігають шумне дихання, експіраторна задишка з довгим свистячим видихом, блідість шкіри з синюшним відтінком, напруження шийних м'язів і вен, переляк в очах. Хрипи чути на відстані, грудна клітка здута, її розміри збільшені в передньозадньому напрямку. Тяжкість нападу астми зумовлює порушення загального стану дитини.

Легкий напад астми супроводжується незначним утрудненням дихання. При цьому допоміжна мускулатура в процесі дихання участі не бере, загальний стан не порушується.

Середньої тяжкості напад спричинює зміну поведінки дитини, відчуття страху, нестачу повітря, утруднений видих. Дитина займає вимушене положення, дихання утруднене зі свистячим видохом. Грудна клітка здута, в процесі дихання бере участь допоміжна мускулатура. При перкусії прослуховується коробковий звук, при аускультації — на фоні подовженого видиху різноманітні сухі та дрібноміхурцеві вологі хрипи. Спостерігають зміни в серцево-судинній системі: тахікардія, ослаблення тонів, підвищення артеріального тиску.

У разі тяжкого нападу бронхіальної астми в дитини виникає поверхневе дихання з різко утрудненим видихом, що супроводжується гучним, свистячим звуком, який чути на відстані. Дитина займає вимушене положення, часто покривається холодним потом. В процесі дихання бере участь допоміжна мускулатура, наростає ціаноз, акроціаноз. Виражені зміни в серцево-судинній системі. Тяжкий напад переходить в астматичний статус.


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 403 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)