АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Оцінка діагностичної інформації

Прочитайте:
  1. Бальна оцінка стану хворих на муковісцидоз
  2. Визначення стану води за органолептичними показниками; санітарна оцінка існуючої системи водопостачання
  3. ГІГІЄНІЧНІ ВИМОГИ ДО САНІТАРНОГО БЛАГОУСТРОЮ АПТЕК.ОЦІНКА ОСВІТЛЕННЯ.
  4. Загальна оцінка фізичного розвитку
  5. І. Зберігання спадкової інформації.
  6. ІІІ. Передача спадкової інформації.
  7. КЛІНІЧНА ОЦІНКА МОСТОПОДІБНИХ ПРОТЕЗІВ
  8. МЕТОДИКА РОЗРАХУНКУ ЕНЕРГОВИТРАТ ЛЮДИНИ ТА ЇЇ ПОТРЕБ В ХАРЧОВИХ РЕЧОВИНАХ. ОЦІНКА АДЕКВАТНОСТІ ХАРЧУВАННЯ ЗА МЕНЮ-РОЗКЛАДКОЮ.
  9. Об’єктивні показники, за якими проводиться оцінка харчового статусу організму.
  10. Організація і проведення розвідки джерел водопостачання при надзвичайних ситуаціях. Оцінка якості води польовими методами.

Отримані дані аналізують у декілька етапів:

1. Візуальна оцінка під час дослідження надає первинну інформацію про ступінь візуалізації нирок на кожній хвилині, наявність візуалізації сечоводів та часу появлення зображення сечового міхура.

2. Покадровий перегляд сцинтиграфічного зображення нирок надає попередню інформацію про функцію паренхіми і стан уродинаміки.

3. Аналіз за “зонами інтересу ”. Для оцінки функції кожної нирки і очищення крові від РФП на одному з кадрів реносцинтиграми виділяють «зони інтересу»: серце, ліву та праву нирки (рис.1). В результаті комп¢ютерної обробки «зон інтересу» аналізуються три криві, що відображають транспорт РФП через серце (серцева), праву та ліву нирки (ренограми). Криві аналізуються в системі координат «активність-час», яка дозволяє проводити розрахунок часових параметрів проходження РФП через вибрані «зони» (рис.2). По серцевій кривій розраховуються швидкісні параметри очищення крові, проводиться розрахунок ШКФ і ЕНП. Ренограма кожної нирки в нормі містить два сегменти: висхідний (накопичувальний) та низхідний (видільний). По ренограмам розраховуються часові параметри транспорту РФП. В точці максимуму накопичення РФП (3-5 хвилина) загальний рахунок на екрані аналізатору гамма-камери приймається за 100% і визначається процентний вклад кожної нирки. В нормі допускається різниця в накопиченні РФП в 10-15%.

Посегментний аналіз. Проводиться оцінка верхнього, середнього та нижнього сегментів кожної нирки. В нормі функціональна активність сегментів різна: максимально активний середній сегмент і найменш – верхній.

Рисунок 1 - «Зони інтересу» при обробці результатів динамічної реносцинтиграфії (А,В – ліва і права нирки, С – серце).

Рисунок 2 - Криві проходження РФП через ліву (А), праву (В) нирки і серце (С).

 

4. Аналіз секреторно-фільтраційної та екскреторної функції кожної нирки проводиться розрахунком основних параметрів її функціональної здатності.


Дата добавления: 2014-09-07 | Просмотры: 550 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)