АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми. (міждисциплінарна інтеграція) Дисципліни Знати Уміти 1

Прочитайте:
  1. Cамостійне вивчення теми
  2. I. Актуальність теми.
  3. I. Актуальність теми.
  4. I. Актуальність теми.
  5. I. Актуальність теми.
  6. Актуальність теми.
  7. Актуальність теми.
  8. Актуальність теми.
  9. Актуальність теми.
  10. Актуальність теми.

(міждисциплінарна інтеграція)

Дисципліни Знати Уміти
1. Раніше вивчені дисципліни    
Анатомія людини Топографія середостіння, його відділи. Анатомічну будову стравохода, взаємовідошення з іншими органами. Визначати топографічні орієнтири межистіння і стравоходу.
Гістологія Гістологічна будова органів середостіння. Гістологічну будову стравохода. Оцінювати результати гістологічного дослідження.
Нормальна фізіологія Функція трахеї, кровообіг по верхній і нижній порожнистих венах, аорті, функція зовнішнього дихання. Фізіологію стравохода. Оцінювати стан кровообігу по верхній порожнистій вені і функцію стравоходу.
Патологічна фізіологія     Патогенез порушення зовнішнього дихання, порушення центральної гемодинаміки,. Оцінити результати дослідження функції зовнішнього дихання.
Патологічна анатомія   Гістологічні форми пухлин та кіст середостіння, патологічні зміни при гострому запаленні клітковини середостіння. Морфологічні зміни в стравоході при ахалазії і пухлинах. Оцінювати результати патогістологічного дослідження новоутворень межистіння і стравоходу.
Пропедевтика внутрішніх хвороб. Обстеження органів дихання, кровообігу і травлення. Клінічні прояви та методи діагностики захворювань стравохода. Проводити фізикальне обстеження хворих із захворюваннями стравохода і межистіння.
Нервові хвороби Клінічні прояви патології спинного мозку та симпатичної нервової системи. Проводити диференційну діагностику неврогенних пухлин межистіння з патологією спинного мозку та вегетативної нервової системи.
2. Дисципліни, що вивчатимуться пізніше    
Онкологія Особливості клінічної картини пухлин межистіння. Призначити план обстеження хворих з підозрою на пухлину межистіння і стравоходу.
Військово-польова хірургія Тактика евакуації хворих з ураженнями межистіння і стравоходу. Вибрати методи обстеження, методи дренування межистіння.
Анестезіологія і реаніматологія Особливості передопераційної підготовки та ведення післяопераційного періоду у хворих з пухлинами межистіння, медіастинітом і захворюваннми стравоходу. Вести післяопераційну антибактеріальну та дезінтоксикаційну терапію при медіастиніті. Вести ранній післяопераційний період при операціях на стравоході.
3. Внутрішньо предметна інтеграція   Провести диференціальну діагностику між різними пухлино подібними утвореннями межичтіння. Визначити причини виникнення медіастиніту.

 

План і організаційна структура заняття

 

4.1.Перелік практичних навиків по темі та ступінь їх засвоєння студентами:


Дата добавления: 2015-08-14 | Просмотры: 462 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)