АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Насічки на шийці матки

Прочитайте:
  1. Дифференциальная диагностика между предлежанием плаценты, ПОНРП и разрывом матки.
  2. Доброкачественные и злокачественные опухоли матки.
  3. Доброкачественные и злокачественные опухоли матки.
  4. Доброкачественные и злокачественные опухоли матки.
  5. Заболевания тела матки.
  6. Кесарево сечение (КС) – хирургическая операция, при которой плод и послед извлекаются через разрез брюшной стенки и матки.
  7. Класичний комбінований зовнішньо-внутрішній поворот на ніжку при повному розкритті шийки матки.
  8. Классификация миомы матки.
  9. Назовите факторы риска заболеваний шейки матки.
  10. НАРУШЕНИЕ СОКРАТИТ.ДЕЯТ-ТИ МАТКИ.

Техніка операції. Шийку матки оточують широкими піхвовими дзеркалами і підіймають, краї фіксують пульовими щипцями. Під контролем двох пальців підводять тупокінцеві зігнуті ножиці до вічка матки. Одну браншу вводять в цервікальний канал і розрізають шийку матки не більш ніж на 1 см у напрямку 10-, 13-, 15-, 19- годин відповідно до циферблату годинника. Розсікати шийку матки по середній лінії не можна через можливість поранення сечового міхура, маткових артерій або розтину позаматкового простору при самовільному продовженні розриву під тиском передлеглої частини плоду в пологах.

Метрейріз, кольпейріз. Розширити канал шийки матки можна шляхом введення в порожнину матки (при метрейрізі) або в заднє склепіння піхви (кольпейріз) стерильного резинового балону з послідуючим наповненням його рідиною.

Це сприяє рефлекторному посиленню скоротливої діяльності матки і прискоренню розкриття шийки, а також запобігає передчасному вилиттю навколоплодових вод. Для профілактики інфікування балон не повинен знаходитися в родових шляхах більше 4-6 годин.

Протипоказаннями для проведення метрейрізу і кольпейрізу служать тяжкі форми пізніх гестозів, новоутворення в ділянці шийки матки та в піхві, а також наявніст інфекційного процесу в родових шляхах.

Часто вони ускладнюються виникненням дискоординованої чи надмірної родової діяльності сприяють тому, що плід набуває неправильного положення. За сучасних умов ці операції майже не використовують.

Розтин промежини. До групи операцій, при яких проводять розтин промежини відносять епізіо- і перінеотомію. Ці операції здійснюються з метою профілактики розривів промежини та травмування голівки плоду, а також для скорочення другого періоду пологів.

Показання:

1. Загроза розриву промежини або ознаки розриву, що почався (рівні краї різаної рани загоюються швидше, ніж рваної).

2. Гіпоксія плоду, слабкість родової діяльності при стоянні головки плоду в площині виходу з малого тазу.

3. Передчасні пологи (перінеотомія зменшує стискання голівки м’язами промежени).

4. Аномальні стани промежини (висока промежина, рубцеві її зміни, ригідна промежина.

Техніка операції. Зовнішні статеві органи обробляють 5% розчином йоду. Браншу тупокінцевих ножиців поза потугою вводять між передлеглою частиною плоду та стінкою піхви по лінії розрізу. Розтин проводять на висоті потуги. Довжина та глибина його повинна бути не менша 2 см.

При епізіотомії розріз роблять на 2-3 см вище задньої спайки у напрямку до сідничого горба.

При перінеотомії розріз виконують від задньої спайки у напрямку до анусу. Довжина його не повинна перевищувати 3-3,5 см, бо довший розріз може перейти у розрив промежини ІІІ ступеню.


Дата добавления: 2015-08-26 | Просмотры: 646 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)