АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ІІ. Скарги

Прочитайте:
  1. II.Скарги хворого.
  2. І. Скарги
  3. Скарги з боку органів дихання

Історія хвороби

 

 

 

Прізвище, ім’я, по батькові хворого

 

 

Клінічний діагноз: _______________________________________

_________________________________________________________

 

 

Студент ___________________________________________________

 

_________ курсу _________________групи

 

Дата ___________________

 

 

Групу веде викладач _____________________________________

 

І. Паспортна частина (загальні відомості).

 

Прізвище, ім’я, по батькові ____________________________________________

Рік народження _________________ повних років ________________________

Стать _______________________________

Професія___________________________________________________________

Посада ______________________________________________________________

Місце роботи _______________________________________________________

Домашня адреса ___________________________________________________

 

 

(При заповненні паспортної частини слід враховувати необхідність отримання достовірних документальних відомостей, так як за цими даними виписують лікарняний лист, складаються різні документи.

Якщо пацієнт інвалід, пенсіонер або домогосподарка, вказують професію, яка була раніше, а місце роботи – “не працює”, “домогосподарка”, “інвалід”).

 

ІІ. Скарги

 

При вивченні скарг необхідно дотримуватись основних правил. Насамперед потрібно дати можливість вільно висловлювати скарги самому пацієнту, уточнюючи лише окремі факти по їх деталізації.

Після повного висвічування скарг пацієнтом, необхідно застосувати методику додаткового опитування за системами, так як пацієнт може не звернути увагу на деякі відчуття або забути про них, а для діагностики вони можуть відігравати суттєву роль.

Після повного опитування проводиться запис виявлених скарг. На першому місці викладаються головні скарги, які більше турбують пацієнта, які примусили його звернутися до лікарні, потім – другорядні, яким пацієнт надає менше значення. При цьому скарги повинні викладатися послідовно, бажано за системами, з необхідною деталізацією.

Наприклад

Скарги на короткочасні (1-2 хв)болі у ділянці серця ниючого та давлючого характеру з переважною локалізацією за грудиною, які з’являються після невеликого фізичного навантаження або хвилювання, ірадіюють в ліву руку, лопатку, плече. Хвилює також кашель з невеликою кількістю важковідокремлюючого харкотиння жовтуватого кольору, без запаху. Крім того пацієнт відмічає погіршення апетиту, болі в правому підребер’ї через 20-30 хвилин після вживання їжі, особливо жирної чи гострої. Бувають також головні болі у скроневих ділянках. Пацієнт відчуває загальну слабкість, швидку стомлюваність, поганий сон.

 


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 412 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)