АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ІV. Історія життя

Прочитайте:
  1. II I . Історія теперішнього захворювання
  2. III.Історія даного захворювання.
  3. V. Анамнез життя
  4. АНАМНЕЗ ЖИТТЯ
  5. Анамнез життя ( Anamnesis vitae )
  6. АНАМНЕЗ ЖИТТЯ (Anamnesis vitae)
  7. ВІДСУТНІСТЬ ОБЛАСНОГО ФІНАНСУВАННЯ - ПРЯМА ЗАГРОЗА ДЛЯ ЖИТТЯ ХВОРИХ НА ГЕПАТИТ С
  8. ЗЛОЧИНИ ПРОТИ ЖИТТЯ І ЗДОРОВ'Я ОСОБИ
  9. Зобов'язання із рятування здоров'я та життя фізичної особи, майна фізичної або юридичної особи
  10. ІV. Анамнез життя

 

Цей розділ передбачає вивчення різноманітних причин, які мали міcце в житті пацієнта, що могли привести до розвитку або загостренню захворювання. Тут не досить обмежитися чисто біографічними даними. Вивчення анамнезу життя повинно бути цілеспрямованим з урахуванням захворювання. яке є у пацієнта.

Ми не завжди повинні ретельно описувати особливість розвитку у ранньому дитинстві людей похилого віку, тому що це рідко має суттєве значення для розвитку їх захворювання.

В той же час деякі деталі з життя пацієнта повинні мати документальний характер. Так при професійних захворюваннях необхідна копія трудової книжки, санітарно-гігієнічна характеристика робочого місця та ін.

Приведена нижче схема історії життя пацієнта повинна використатися індивідуально для кожного пацієнта в залежності від характеру захворювання, з’ясувати дійсні причини розвитку або загострення хвороби.

Народився в (місті, районі, селі) у сім’ї (робочого, селянина, службовця), яка складалась з (кількості дітей), був (старшою, другою, третьою) дитиною. Матеріально-побутові умови в дитячі роки були (добрими, задовільними, поганими), зростав та розвивався нормально (ослабленою дитиною), від одноліток у фізичному та психічному розвитку не відставав (або відставав значно, не значно). Пішов до школи з (кількість) років. Навчався (добре, задовільно, погано), проявляв схильність до (літератури, математики, ін.). яку освіту отримав. Трудову діяльність почав з (вік) років, потім працював (перерахувати всі місця роботи, дати характеристику умовам праці). В армії був з по, не був (причина). Харчувався повноцінно (не повноцінно), регулярно (не регулярно), помірно (надмірно). Віддає перевагу (гострі блюда, приправи, м’ясні блюда, молочно-рослинна їжа, солодке та ін.). Одягається у холодний час року (гарно, погано). Життєво-побутові умови гарні (має гарну квартиру, теплу, суху, достатньої площі), погані (не має квартири, кімната холодна, сира, мала). Одружений з (вік) років. Для жінок: менструації з (вік) років, регулярні, кількість вагітностей, абортів, пологів. Кількість дітей. Відносини у сім’ї (гарні, погані). Зміни в умовах життя у зв’язку з одруженням. Перенесенні хвороби у дитинстві, зрілому віці, наявність хронічних захворювань, венеричні захворювання, туберкульоз. Алергологічний анамнез: як переносить лікарські засоби, чи були алергологічні реакції, від яких препаратів, коли, як часто. Шкідливі звички (з якого віку, як багато цигарок за добу), чи вживає алкоголь (які напої, кількість, частота), чи вживає міцний чай, каву, ін. Здоров’я батька та матері, чи хворіли вони подібними захворюваннями, чи живі, якщо померли – то в якому віці, та від якого захворювання. Здоров’я братів, сестер.

 


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 391 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)