АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Операція при геморою за Міліганом — Морганом

Прочитайте:
  1. Назва: Хірургічні маніпуляції. Хірургічна операція
  2. Операція витягання плода за ніжку
  3. Операція витягання плода за паховий згин
  4. Операція при водянці яєчка за Вінкельманном

Показання: геморой II—IV ступеня.

Положення хворого: лежачи на спині з розведеними та зігнутими в кульшових і колінних суглобах ногами.

Знеболювання. Внутрішньовенний, ендотрахеальний наркоз, рідше — місцева анестезія 0,25 % розчином новокаїну, введеним у тканини навколо зовнішнього м’яза — замикача відхідника й ампули прямої кишки.

Техніка операції (мал. 300). Після настання знеболення спочатку пальцями, а після за допомогою ректального дзеркала розтягують зовнішній м’яз — замикач відхідника у взаємно перпендикулярних напрямках. Оглядають відхідниковий канал і визначають обсяг оперативного втручання. Ректальне дзеркало розташовують так, щоб було видно один гемороїдальний вузол. На шкіру біля його основи накладають затискач Алеса, або цапку для білизни, за допомогою яких вузли витягують назовні. Внутрішній гемороїдальний вузол захоплюють за допомогою вікончастого затискача Люєра, після чого знімають шкірний затискач.

За допомогою ножиць роблять V-подібний розріз шкіри та слизової оболонки, що охоплює зовнішній і внутрішній гемороїдальні вузли аж до ніжки внутрішнього гемороїдального вузла. Підтягуючи вузол за допомогою затискача Люєра, ножицями відсікають його від підлеглих тканин. Вузол залишиться фіксованим на судинній ніжці. Останню прошивають і перев’язують, дистальніше від неї відсікають вузол. Подібні дії виконують і на інших вузлах.

Особливу увагу звертають на те, щоб залишилися слизово-шкірні місточки між ложами видалених вузлів. Якщо таких немає, рана загоюється з формуванням стенозу відхідника.

Модифікована методика передбачає відновлення цілісності слизової оболонки завдяки зашиванню лож гемороїдальних вузлів окремими вузловими кетгутовими швами. Для остаточної зупинки кровотечі у відхідник на 12 год уводять марлевий тампон з лініментом Вишневського.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 539 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)