АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Кесарів розтин

Прочитайте:
  1. B. Кесаревим розтином
  2. VІ. Техніка проведення операції кесарева розтину в нижньому сегменті матки поперечним розтином.
  3. Догляд за дитиною, яка народилась шляхом операції кесаревого розтину
  4. І. Показання до операції кесарева розтину (В).
  5. Методи кесаревого розтину.
  6. Особливості кесарського розтину : обов’язково вивести матку з порожнини тазу для детальної ревізії цілісності її стінок.
  7. Показання до кесаревого розтину.
  8. Розтин курячого ембріону та отримання вірусовмісного препарату.
  9. Стислий опис етапів інтраперитонеального кесаревого розтину

Це хірургічна операція, за якої плід і послід витягають через розріз черевної стінки та матки.

Показання: повне та неповне передлежання плаценти, неспроможність рубця на матці після кесарева розтину чи інших операцій, абсолютно вузький таз, клінічна невідповідність розмірів плода і пологових шляхів, пухлини та деформації кісток таза, вади розвитку матки та піхви, великий плід (маса понад 4 кг), серйозна екстрагенітальна патологія (відшарування сітківки, ускладнена міопія, тяжкі захворювання серцево-судинної системи),виражений сімфізит (розходження лобкових кісток, яке спричинює біль під час ходьби), тяжкі форми гестозу та ін.

Положення хворої: лежачи на спині.

Знеболювання: перидуральна анестезія.

Доступ: трансперитонеальний за Пфанненштілем (основний), нажньосерединна лапаротомія.

Техніка операції. Після виконання доступу відсепаровують міхурово-маткову складку очеревини для оголення нижнього сегмента матки. Проводять розріз її стінки (мал. 309). На сучасному етапі перевагу віддають низькому поперечному розрізу (в нижньому сегменті матки, що не скорочується) паралельно ходу м’язових волокон (Керра — Гусакова). Недоліком розрізу є можливість ушкодження маткових судин, які проходять по її ребру. Поздовжні розрізи Сельхаайма (починають у нижньому сегменті матки та продовжують на її тіло) та класичний Сангера (на передній поверхні матки) нині застосовують лише за особливими показаннями. Розсікають плодовий міхур. Уводять руку в порожнину матки та витягують дитину. Перетискають і перетинають пуповину, після чого дитину віддають акушерці. Для скорочення матки та зменшення кровотечі в стінку органавводять окситоцин або метилергометрин. Рукою відділяють і видаляють плаценту. Якщо операцію розпочали до настання пологів канал шийки матки розширюють за допомогою розширювачів Гегара, уведених через її просвіт, щоб забезпечити відтік післяпологових виділень. Рану на матцізашивають дворядним швом із застосуванням матеріалу, що розсмоктується протягом 3—4 міс. Перший ряд швів накладають із захопленням слизової оболонки та прилеглого м’язового шару. Зав’язують його в просвіті матки. У другий ряд швів захоплюють м’язовий або м’язово-серозний шар залежно від місця проведення розрізу матки. Черевну стінку зашивають пошарово.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 481 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)