АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Оперативне лікування при гострому парапроктиті

Прочитайте:
  1. А 3.5. Діагностика і лікування рефрактерної АГ
  2. Алгоритм лікування геморагічного синдрому неясного ґенезу.
  3. Альтернативні методи лікування хворих зі стійким вазо спазмом
  4. Американські принципи лікування хронічного панкреатиту
  5. Вибір стратегії лікування
  6. Використовувати орально таблетовані токолітики для підтримуючої терапії після успішного лікування передчасних пологів не рекомендується
  7. ВИМОГИ ДО РЕЗУЛЬТАТІВ ЛІКУВАННЯ
  8. Вкажіть клінічний діагноз. Яке призначите лікування (вкажіть медикаменти)? (Фолікулярний мієлоз, В12-фолієва кислота, вітамін В)
  9. Гідролікування
  10. Госпітальне лікування -

За локалізацією розрізняють підшкірний, підслизовий (криптабсцес), сіднично-прямокишковий і тазово-прямокишковий парапроктит (мал. 301).

Техніка операції. При підшкірному парапроктиті за Габріелемпроводять два радіальні розрізи, що охоплюють гнояк. Висікають його ножицями разом із капсулою. Знайшовши канал нориці, що з’єднує абсцес і просвіт кишки, висікають його разом із криптою, в яку він відкривається.

При підслизовому парапроктиті потрібно широко розкрити відхідник за допомогою ректального дзеркала і поздовжньо розрізати гнояк у просвіті прямої кишки.

При сіднично-прямокишковому парапроктиті веретеноподібним розрізом на висоті інфільтрату висікають шкіру та підшкірну жирову клітковину. Спорожнюють гнояк. Виконують некректомію. За можливості висікають норицю та крипту, в яку вона відкривається. В глибину рани вводять дві дренажні трубки та фіксують їх швами до шкіри. Рану на 6—12 год тампонують марлевим тампоном, просякнутим 1—5 % розчином натрію хлориду.

При тазово-прямокишковому парапроктиті застосовують зовнішній або внутрішній спосіб. За внутрішньоговідхідник розширюють за допомогою ректального дзеркала. Абсцес пунктують товстою голкою, після одержання гною, виконують розтин по голці. У порожнину гнояка занурюють дренажні трубки, які виводять через відхідниковий канал і фіксують швами до шкіри. У жінок передпрямокишковий гнояк розтинають через задню стінку піхви.

За зовнішнього способу при бічному тазово-прямокишковому парапроктиті операцію починають як при сіднично-прямокишковому. Після висікання поверхневих шарів під контролем пальця, введеного в пряму кишку, з боку рани затискачем або пальцем заходять у порожнину абсцесу, розсуваючи волокна тазової діафрагми. Спорожнюють гнояк. Розкривши затискач розширюють рановий канал. У порожнину гнояка заводять дренажні трубки (при ретроректальному парапроктиті дугоподібний розріз проводять позаду відхідника). Розсікають куприково-відхідникову зв’язку, спорожнюють гнояк і вставляють дренажі.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 447 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)