АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Операції на жіночих статевих органах

Прочитайте:
  1. II. Доброякісні пухлин статевих органів, ендометріоз
  2. VІ. Техніка проведення операції кесарева розтину в нижньому сегменті матки поперечним розтином.
  3. В каких органах часто развивается жировая дистрофия?
  4. В каких органах часто развивается жировая дистрофия?
  5. В каких органах чаще развивается жировая паренхиматозная дистрофия?
  6. Вибір методу операції визначається конкретною акушерською ситуацією, станом вагітної, плода, кваліфікацією хірурга.
  7. Випадіння статевих органів у жінок
  8. Вікові особливості етапів розвиткустатевих клітин чоловіка та жінки.
  9. Внутрішньосекреторна функція підшлункової та статевих залоз
  10. ВРОДЖЕНІ ВАДИ РОЗВИТКУ СТАТЕВИХ ОРГАНІВ

Операції при позаматковій трубній вагітності

Залежно від імплантації яйцеклітини розрізняють інтерстиційну, перешийкову, ампулярну, торочкову позаматкову трубну вагітність. За цього стану виконують планове хірургічне втручання. Під час переривання трубної вагітності виникає сильна кровотеча з розірваної труби, тому операцію виконують в екстренному порядку. Залежно від діагнозу та стану хворої проводять розсікання маткової труби та видалення плодового яйця, резекцію маткової труби, видалення маткової труби та видалення матки.

Показання: позаматкова трубна вагітність.

Доступ: нижня серединна лапаротомія або розріз за Пфанненштілем.

Техніка операції. Під час планової операції видаляють запліднену яйцеклітину, на матку накладають кетгутові лігатури-тримачі або щипці М’юзо і за їх допомогою матку разом з матковою трубою та яєчником виводять у рану. Маткову трубу над плодовим яйцем розсікають поздовжньо. Для зупинки кровотечі виконують діатермокоагуляцією. Видаляють плодове яйце. Рану труби зашивають вузловими швами атравматичним шовним матеріалом.

За розірваної труби на тлі інтенсивної інфузійної терапії, що проводять для відновлення геодинаміки, на ушкоджену трубу та її брижу накладають два затискачі під кутом один до одного з метою негайної зупинки кровотечі. Видаляють рідку кров в згустки. Висікають частину труби та брижі. Прошивають під затискачами та перев’язують кінці труби разом із брижею (мал. 308). Кінці резектованої труби перитонізують завдяки накладенню швів на очеревину широкої зв’язки матки навколо них і їх зав’язуванню. Якщо стан хворої задовільний або операцію проводили за непорушеної позаматкової вагітності, після резекції кінці маткової труби анастомозують вузловими серозно-підслизовими швами, накладеними атравматичним шовним матеріалом. Під час видалення маткової труби на її брижу послідовно накладають 2—3 кровоспинні затискачі, після чого трубу відсікають. Біля кута матки її кінець висікають клиноподібно на глибину не більше 5 мм і трубу видаляють Непереривним швом перитонізують ранову поверхню, зшиваючи обидва листки брижі маткової труби. Рану кута матки перитонізують, використовуючи її круглу зв’язку. Видаляють згустки та рідку кров за допомогою марлевих серветок. Рану передньобічної стінки живота пошарово зашивають наглухо.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 790 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)