АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Операції при випаданні прямої кишки

Прочитайте:
  1. B. Проривна виразка 12-палої кишки.
  2. E. - У низхідній частині дванадцятипалої кишки.
  3. VІ. Техніка проведення операції кесарева розтину в нижньому сегменті матки поперечним розтином.
  4. Болезнь Гиршпрунга (аганглионарный мегаколон) ободочной кишки
  5. Будова та відділи тонкої кишки
  6. Велику роль у розвитку виразкової хвороби шлунка й дванадцятипалої кишки надають
  7. Виберіть, як називаються поздовжні складки слизової оболонки, які розміщені в нижньому відділі прямої кишки?
  8. Вибір методу операції визначається конкретною акушерською ситуацією, станом вагітної, плода, кваліфікацією хірурга.
  9. Виразкова хвороба шлунка і дванадцятипалої кишки
  10. Ворсинки двенадцатиперстной кишки. Малое увеличение.

Під випаданням розуміють вихідназовні шарів стінки прямої кишки через розслаблений і розширений зовнішній м’яз — замикач відхідника. Розрізняють чотири ступеня випадання прямої кишки.

Існує близько 200 способів оперативного лікування цієї патології, які можна розділити на чотири групи: 1) операції, спрямовані на звуження заднього проходу й укріплення м’яза — замикача відхідника, 2) пластичне укріплення тазового дна, 3) резекція частини кишки, що випала, 4) фіксація прямої чи сигмоподібної кишки. Перевагу віддають оперативним методам четвертої групи.

При початковій стадії випадання прямої кишки в дітей обмежуються введенням склерозувальних речовин (70 % розчин спирту етилового) в припрямокишкову клітковину, яке виконують під внутрішньовенним наркозом. Зазначена процедура сприяє фіксації прямої кишки. При інших стадіях доцільно виконувати фіксацію прямої чи сигмоподібної кишки за допомогою швів або стрічок до хребта (мал. 302).

Паралельно прямій кишці, та відступивши від неї праворуч на 1 см, розсікають пристінкову очеревину від мису до прямокишково-міхурової заглибини та до половини півкола кишки. Виділяють пряму кишку та передню поверхню мису хребта. Кишку максимально підтягують догори і в цьому положенні фіксують за допомогою лавсанової стрічки до хребта (кінці стрічки підшивають до стінки прямої кишки, середню частину — до передньої поздовжньої зв’язки та тіла хребця в ділянці мису). Відновлюють цілісність пристінкової очеревини, підшиваючи її до стінки прямої кишки поверх лавсанової стрічки.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 500 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)