АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Розтин курячого ембріону та отримання вірусовмісного препарату.

Прочитайте:
  1. B. Кесаревим розтином
  2. VІ. Техніка проведення операції кесарева розтину в нижньому сегменті матки поперечним розтином.
  3. Будова курячого ембріону
  4. Догляд за дитиною, яка народилась шляхом операції кесаревого розтину
  5. Зондовий метод отримання шлункового вмісту з __________використанням ентерального подразника
  6. Зондовий метод отримання шлункового вмісту __________з використанням парентерального подразника
  7. І. Показання до операції кесарева розтину (В).
  8. Кесарів розтин
  9. Методи кесаревого розтину.
  10. Основні принципи дотримання санітарно-гігієнічного режиму хірургічного відділення

Розтин курячих ембріонів здійснюють із дотриманням правил асептики.

У залежності від тропізму вірусу, яким проводили ураження, вірусовмісним матеріалом можуть бути ХАО, тканини зародку, жовтковий мішок, а також алантоїсна та амніотична рідини. Екстраембріональні (алантоїсна, амніотична) рідини є готовою суспензією вірусів. Перед розтином шкаралупу ембріону обробляють йодованим спиртом. Розтин роблять стерильними інструментами в боксі. Шкаралупу зрізають над повітряною камерою (природною чи штучною), при цьому яйце тримають під нахилом, щоб шкаралупа не впала в середину. Ножиці не повинні торкатись і пошкоджувати оболонку, що знаходиться під повітряною камерою, для цього зріз повинен проходити вище межі повітряної камери. Алантоїсну рідину відбирають пастерівською піпеткою об”ємом до 10 мл, якою проколюють підшкаралупну оболонку і ХАО над тілом зародку (рис.2.17). Амніотичну рідину об”ємом до 1мл відбирають, вводячи піпетку в амніон між головою та тілом зародка під його шиєю (рис.2.18). Хоріоналантоїсну оболонку вилучають таким чином. Спочатку ножицями підрізують оболонку і обережно виймають ембріон разом із жовтковим міхуром та білком в чашку Петрі, отримуючи таким чином деембріоноване яйце. Саму оболонку відокремлюють від шкаралупи і кладуть в стерильну чашку.     Рис. 2.17. Відбір алантоїсної рідини (за Новіковим та ін)   Рис.2.18. Відбір амніотичної рідини (за Новіковим та ін)  

Проводять макроскопічні дослідження. Найбільш характерні зміни спостерігають на оболонці у вигляді невеликих, округлої форми непрозорих вогнищ запалення, білуваті, перламутрові бляшки з некротичним центром (рис. 16 (кольорова вклейка)).

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 644 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)