АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Пантотенова кислота

Прочитайте:
  1. C. Синильная кислота
  2. Азотистое основание Углеводный компонент Фосфорная кислота
  3. Азотистое основание Углеводный компонент Фосфорная кислота
  4. Антитромбоцитарные препараты (ацетилсалициловая кислота, клопидогрель).
  5. Арахидоновая кислота
  6. Аскорбиновая кислота (витамин С).
  7. Аскорбиновая кислота (С)
  8. Аскорбінова кислота – Асidum ascorbinicum
  9. Аспарагиновая кислота
  10. Аспирин (ацетилсалициловая кислота, АСК).

Пантотенова кислота відіграє важливу роль в утворенні коферменту А, що бере участь в окислюванні і синтезі жирних кислот, а також у ряді інших ферментативних перетворень. Ознаками дефіциту є анорексія, атаксія, зяброва атрофія, ексудативний дерматит і стовщення зябер, слабкий ріст, шкірний крововилив і захворювання шкіри, апатичність, некроз печінки, крайня слабість, коливні рухи при плаванні.

 

Ніацин

Ніацин входить до складу коферментів НАД і НАДФ. Риби, очевидно, не можуть забезпечити синтез достатньої кількості ніацину із триптофану, тому необхідно, щоб ніацин надходив у їхній організм із кормом. Результатом дефіциту ніацину є анемія, анорексія, набряк, погана утилізація корму і слабкий ріст, шкірний крововилив, захворювання товстої кишки і шкірних покривів, апатичність, фотофобія і тетанус білих м'язів.

 

Біотин

Біотин відіграє важливу роль у біосинтезі довголанцюгових жирних кислот і пурину, а також виконує функцію проміжного переносника карбоксильної групи в процесі реакції карбоксилювання і декарбоксилювання. До симптомів дефіциту відносяться анорексія, м'язова атрофія, темна пігментація шкірного покриву, судороги, дегенерація зябер, ожиріння печінки, погана утилізація їжі, знижена осмотична резистентність еритроцитів, захворювання товстої кишки і шкірного покриву і блакитне забарвлення слизу.

 

Фолат

Фолат бере участь в амінокислотному обміні. Ознаки дефіциту містять у собі анемію, анорексію, потемніння забарвлення шкірного покриву, погану утилізацію корму, крихкість плавців і апатичність.

 

Вітамін В12

Вітамін В12 відіграє важливу роль у процесі дозрівання еритроцитів, обміні жирних кислот і в рециркуляції фолієвої кислоти, тому ознаки дефіциту вітаміну В12 і фолієвої кислоти схожі. Іншими наслідками дефіциту вітаміну В12 є розпад еритроцитів і низький вміст гемоглобіну.

 

Холін

Холін є попередником нейромедіатора ацетилхоліну і відіграє роль донора метільної групи. Симптоми дефіциту холіну містять у собі ожиріння печінки, погану утилізацію корму і слабкий ріст, а також нирковий крововилив.

 

Інозит

Інозит в організмі риб відіграє роль фактора росту. Симптомами дефіциту є анемія, анорексія, здуття живота, ожиріння печінки, погана утилізація корму, слабкий ріст і шкірні захворювання.

 

Вітамін С

Вітамін С на відміну від більшості ссавців і птахів не може синтезуватися в організмі риб. Аскорбінова кислота є сильним відбудовним агентом і кофактором у реакції гідроксиювання проліну в гідроксипролін, що входить до складу колагену. Через низьку стабільність аскорбінової кислоти вітамін С часто включається до корму у фосфат – або сульфат–стабілізованої формах або у формі мікроінкапсульованого вітаміну. Однак ці стабілізовані різновидності вітаміну С утилізуються із різною ступінню у різних видів. Було висунуте припущення про те, що сульфат-стабілізований вітамін С може засвоюватися, але характеризується низькою біологічною цінністю. Симптомами дефіциту вітаміну С є анемія, анорексія, асцит, аномалії хряща, низька опірність захворюванням, екзофтальм, слабкий ріст, знижений гематокрит, низький вміст гемоглобіну, зябровий, нирковий, печінковий і шкірний крововиливи, захворювання очей, апатичність, лордоз (скривлення хребта опуклістю вперед), занепад сил і сколіоз.


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 521 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.007 сек.)