АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Робота сестринського персоналу в умовах хірургічного відділення.

Прочитайте:
  1. A. Направити хворого в хірургічне відділення.
  2. А) Вкажіть об’єм невідкладного медсестринського втручання та подальшу тактику.
  3. АЛГОРИТМ СТЕРИЛІЗАЦІЇ ХІРУРГІЧНОГО ІНСТРУМЕНТАРІЮ
  4. АМПУТАЦІЇ КІНЦІВОК. РЕАБІЛІТАЦІЯ ТА ПРОТЕЗУВАННЯ ІНВАЛІДІВ З ДЕФЕКТАМИ КІНЦІВОК. ЛІКУВАННЯ ТРАВМАТОЛОГІЧНИХ ТА ОРТОПЕДИЧНИХ ХВОРИХ В АМБУЛАТОРНИХ УМОВАХ.
  5. Асептика під час хірургічного втручання. (стерилізація шовного та перев’язувального матеріалу, білизни, хірургічного інструментарію та підготовка хірурга до операції).
  6. Багатоваріантна самостійна робота
  7. Багатоваріантна самостійна робота
  8. Багатоваріантна самостійна робота
  9. Більше 15-20 днів. Цю операцію можна проводити в умовах жіночої консультації.
  10. БЛОК 5. СТЕРИЛІЗАЦІЯ ХІРУРГІЧНОГО ОБЛАДНАННЯ.

Санітарно-гігієнічний режим хірургічного стаціонару спрямований на виключення негативного впливу факторів лікарняного середовища на хворих і персонал, забезпечення хворому повного гігієнічного, соматичного і психічного комфорту, а персоналу – оптимальних умов праці. Санітарно-гігієнічний режим передбачає дотримання норм місткості лікарняних палат, забезпечення оптимального мікроклімату, хімічного та бактеріологічного складу повітряного середовища, режиму вентиляції та освітлення приміщень, постачання доброякісною питною водою, своєчасне і повне видалення та знезаражування відходів, забезпечення хворих раціональним і збалансованим харчуванням, прибирання приміщень, прибирання та заміну білизни, дотримання правил особистої гігієни, тощо.

Санітарно-гігієнічний та протиепідемічний режим стаціонарів створений з метою забезпечення оптимальних умов перебування хворих в стаціонарі, ефективного проведення лікувальних заходів, забезпечення оптимальних умов праці медперсоналу, профілактики і знешкодження внутрішньо лікарняної інфекції.

Основні положення протиепідемічного режиму в стаціонарі регламентуються наказом

№ 720 (31.07.1978р.).

Внутрішньо лікарняна інфекція уражає хворого в результаті його госпіталізації, або відвідування лікувального закладу, а також медперсонал в процесі виконуваної ним роботи. Внутрішньо лікарняні інфекції діляться на госпітальні та амбулаторні. Джерелами внутрішньо лікарняної інфекції є хворі з гострими, стертими, або хронічними формами інфекцій, відвідувачі – хворі та здорові бактеріоносії та інфікований матеріал.

Основні шляхи передачі внутрішньо лікарняної інфекції:

- аерозольний(повітряно-крапельний та повітряно-пиловий);

- контактний, у тому числі парентеральний;

- фекально-оральний, зокрема аліментарний;

- трансмісивний.

Основні фактори передачі інфекції:

- повітря;

- руки;

- об’єкти довкілля.

Кожен співробітник, що влаштовується на роботу, проходить повний медичний огляд, зокрема огляд отоларинголога, стоматолога, бактеріолога, дослідження мазків зіву і носопролигу на наявність патогенних стафілококів, короткий інструктаж з проведення основних санітарно-протиепідемічних заходів. Весь персонал береться на диспансерний облік для своєчасного виявлення та лікування каріозних зубів, хронічних захворювань носопролигу, носійство патогенного стафілокока. Медичний персонал підлягає періодичним медичним оглядам, які включають щорічний огляд терапевтом, жінок – гінекологом, ларингологом, стоматологом; обстеження на носійство черевного тифу і паротитів(один раз на півроку-рік), дифтерії(за епідеміологічними показаннями), стафілококів(один раз на три місяці), туберкульоз(щорічно), кишкові інфекції та гельмінтози(при влаштуванні на роботу і далі за епідпоказаннями), сифілісу(серологічні дослідження) і гонорею обстеженням дерматовенерологом(при прийомі на роботу і кожні наступні 3-6місяців). При виникненні внутрішньо лікарняних інфекцій серед хворих проводять позачерговий огляд всього персоналу відділення і бактеріологічне обстеження на носійство хворих з виявленою внутрішньо лікарняною інфекцією ізолюють в окремі палати і виділяють окремий персонал і предмети догляду.

Кожний випадок внутрішньо лікарняної інфекції підлягає обліку і реєстрації з заповненням форми 058-О і вимагає детального епідеміологічного обстеження з боку епідеміолога санепідемстанції.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 410 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)