АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Еталон відповіді до задачі №2

Прочитайте:
  1. А. Задачі для самоконтролю
  2. А. Ситуаційні задачі.
  3. А. Ситуаційні клінічні задачі
  4. А.Ситуаційні клінічні задачі
  5. Б. Задачі для самоконтролю
  6. Б. Ситуаційні задачі.
  7. Б. Ситуаційні задачі.
  8. Б. Ситуаційні задачі.
  9. Б. Ситуаційні задачі.
  10. Б. Ситуаційні задачі.

Хірургія № 1

Хворий отримав опік полум”ям лівого передпліччя і лівої китиці. При поступленні в клініку неспокійний, скаржиться на болі в руці, просить допомоги. На лівому передпліччі, китиці по тильній поверхні – опікові міхурі, що частково ушкоджені. Окремі ділянки ушкодженої поверхні білуватого, мармурового кольору.

1. Визначте ступінь і площу опікової поверхні.

2. Накладіть пов”язку «лицарську рукавичку».

 

Еталон відповіді до задачі №1

1. ІІ ступінь, 4,5%.

2. “Накладання пов’язки „лицарська рукавичка”

 

Послідовність Зміст Примітка
Місце виконання. Підготувати необхідне. Алгоритм виконання. Перев’язувальна.     Марлевий бинт(4 – 6см.)   1. Поясніть, будь-ласка, пацієнту зміст маніпуляції, яку Ви будете виконувати. 2. Посадіть пацієнта на стілець обличчям до себе. 3. Накладіть перший закріплюючий тур вища променево – зап’ястного суглобу. 4. Для виконання другого туру проведіть косо бинт по тильній поверхні китиці до нігтевої фаланги великого пальця, закриваючи його зворотніми ходами. 5. Третій тур проведіть косо по тильній поверхні китиці в напрямку променево-зап’ястного суглобу і закріпіть його цьому ж місці, де знаходиться перший тур. 6. Четвертий і наступні тури виконайте так само, як і попередні, закривши при цьому всі вражені пальці китиці. 7. Зафіксуйте пов’язку на зап’ястку. 8. Дайте, будь-ласка, пацієнту пораду про його наступну тактику при даному виді пов’язки.     1. Постійно спостерігайте за виразом обличчя пацієнта 2. Праву руку починають бинтувати з І пальця, а ліву – з V пальця. 3. Долоня повинна бути вільна від турів бинта.

 

 

Хірургія № 2

На ФАП поступив хворий 65 років зі скаргами на біль в лівій нижній кінцівці і неможливість ступати нею. Біль з”явилась раптово, тому п”ять год. Із анамнезу виявилось, що хворий 3 місяці назад оперований з приводу непрохідності кишок. При огляді: ліва нижня кінцівка до середньої третини стегна набрякла, холодна на дотик, сірувато-синього кольору. Пульсація на артеріях стопи не визначається.

1. Який попередній діагноз у хворого?

2. Накладіть хрестоподібну пов”язку на стопу.

 

Еталон відповіді до задачі №2

1. Тромбоз глибокої стегнової артерії.

2. Накладіть хрестоподібну пов”язку на стопу.

Послідовність Зміст Примітка
Місце виконання. Підготувати необхідне. Алгоритм виконання. Перев’язувальна.     Марлевий бинт(4 – 6см.)   1. Беремо головку бинта в праву руку, вільний кінець – в ліву. 2. Накладаємо 2 циркулярних тури в н/3 гомілки. 3. Переходимо на тильну поверхню стопи, тур навколо стопи, і повертаємось на гомілку, і так тричі. 4. Фіксацією 2 циркулярними турами на гомілці.   1. Постійно спостерігайте за виразом обличчя пацієнта 2. П’ята повинна бути вільна від турів бинта.

Хірургія № 3

По дорозі на роботу людину збила автомашина. При огляді свідомість відсутня, зіниці на світло реагують. Шкіра бліда, дихання рідке і поверхневе. Пульс слабкий, АТ 90/60 мм.рт.ст. із рота, вух і носа виділяється кров.

1. Поставте попередній діагноз, обґрунтуйте його.

2. Накладіть пов”язку «вуздечка».


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 300 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.007 сек.)