АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Еталон відповіді до задачі №29

Прочитайте:
  1. А. Задачі для самоконтролю
  2. А. Ситуаційні задачі.
  3. А. Ситуаційні клінічні задачі
  4. А.Ситуаційні клінічні задачі
  5. Б. Задачі для самоконтролю
  6. Б. Ситуаційні задачі.
  7. Б. Ситуаційні задачі.
  8. Б. Ситуаційні задачі.
  9. Б. Ситуаційні задачі.
  10. Б. Ситуаційні задачі.

1. Гострий холецистит.

2. “Одягання стерильного халата та маски на себе.”

Послідовність Зміст Примітка
Місце виконання. Підготувати необхідне. Попередня підготовкаАлгоритм виконання. Операційна.     1. Бікс з халатами.   1. Медсестра обробляє руки одним із методів. 2. Забезпечується присутність санітарки.   1. Одягнути шапочку, маску, бахіли, фартух. 2. Обробити руки одним із методів. 3. Відкрити стерильний бікс за допомогою педалі підставки для біксів. 4.Оцінити якість стерилізації білизни по індикатору і витягти халат. 5. Взявши халат за верхні частини комірця, розгорнути його не торкаючись ним оточуючих предметів, і одягнути на себе. 6. Зав’яжіть зав’язки на рукавах, попросіть санітарку підтягнути, поправити і зав’язати халат на спині. 7. Подайте обережно пасок халата санітарці, тримаючи їх за 50-60 см від кінців. 8. Одягніть рукавички і обробіть 96% етиловим спиртом або 0.5% розчином гібітану 9. Охайний вигляд.     1. УВАГА! Всі наступні етапи виконувати так, щоб не порушити стерильність халату, рук, рукавичок. 2. Санітарка стоїть по заду медсестри, не торкаючись її рук та передньої поверхні операційного одягу.

 

 

Хірургія № 30

У жінки – годувальниці через 4 тижні після пологів виникла колюча біль в лівій молочній залозі. Залоза збільшена в об”ємі. Температура тіла піднялась до 39°С, появилась головна біль, загальна слабість втрата апетиту. Годування дитини стало болючим. При пальпації залоза дифузно збільшена, болюча, щільна.

1. Поставте попередній діагноз.

2. Накладіть косинкову пов”язку на молочну залозу.

 

Еталон відповіді до задачі №30

1. Лактаційний мастит.

2. Накладіть косинкову пов”язку на молочну залозу.

Послідовність Зміст Примітка.
Місце виконання. Приготувати необхідне. Алгоритм виконання. Перев’язувальна.     Марлевий бинт (5*10см.)   1. Поясніть, будь-ласка, пацієнту зміст маніпуляції, яку Ви будете виконувати. 2. Посадіть пацієнта на стілець обличчям до себе. 3. Формуємо косинку, захоплюємо молочну залозу. 4. Один кінець косинки іде під аксілярну ділянку, другий – на протилежне плече, зав’язуючи ззаду.   1.Постій-но спостерігайте за виразом обличчя пацієнта  

Хірургія № 31

Хворий раптово відчув біль у животі, який характеризує як „удар ножем”. Положення хворого вимушене: з зігнутими і приведеними до живота ногами. На блідому обличчі краплини холодного поту. Температура не підвищена. Живіт дещо втягнутий, черевна стінка різко напружена.

1. Надайте невідкладну допомогу.

2. Підготувати стерильний стіл для перев¢язувальної медичної сестри

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 302 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)