АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Еталон відповіді до задачі №26

Прочитайте:
  1. А. Задачі для самоконтролю
  2. А. Ситуаційні задачі.
  3. А. Ситуаційні клінічні задачі
  4. А.Ситуаційні клінічні задачі
  5. Б. Задачі для самоконтролю
  6. Б. Ситуаційні задачі.
  7. Б. Ситуаційні задачі.
  8. Б. Ситуаційні задачі.
  9. Б. Ситуаційні задачі.
  10. Б. Ситуаційні задачі.

1. Лактаційний мастит.

2. “Обробка рук розчином С - 4”

Послідовність Зміст Примітка
Місце виконання. Підготувати необхідне.   Алгоритм виконання.   Операційний блок.   1. Робочий розчин первомуру. 2. Стерильний таз. 3. Одноразове мило. 4. Бікс із стерильними серветками. 5. Корнцанг у 6% розчині перекису водню. 1. Приготуйте 2,4% розчин С-4 (первомур). 1.1 Обережно налийте в скляну банку 171 мл 33% перекису водню. 1.2 Додайте 69 мл 100% мурашиної кислоти. 1.3 Закрийте банку та енергійно перемішайте. 1.4 Банку з сумішшю поставте в холодильник на 1 годину. 1.5 У бутиль з 9 л дистильованої води додайте суміш та обережно перемішайте. 2. Готовий розчин перелийте до стерильного тазу для обробки рук. 3. Помийте руки під проточною водою з милом протягом 1 – 2 хвилин (двічі до верхньої третини передпліччя двічі до середньої третини передпліччя). 4. Висушіть стерильним рушником. 5. Обробіть руки розчином С-4 протягом 1 хвилини до верхньої третини передпліччя та 30 секунд кисті. 6. Висушіть руки стерильним рушником (серветкою).   1.Обережно! Працюйте в масці та рукавичках   2.Увага! використовується протягом 1 доби. 3.Дотримуйтесь послідовності миття рук. 4.Брудна вода на кисті рук не повинна потрапляти   5.Дотримуйтесь часу.

 

Хірургія № 27

В ФАП звернувся хворий з болями в лівому променево-зап”ястному суглобі. Впав на вулиці на ліву руку. При обстеженні: лівий променево-зап”ястний суглоб різко набряклий, штокоподібний, деформований. При пальпації відмічається різкий біль в проекції променевої кістки. Рухи в лівому променево-зап”ястному суглобі різко обмежені, болючі.

1. Поставте попередній діагноз.

2. Проведіть транспортну іммобілізацію променево-зап”ястного суглоба.

 

Еталон відповіді до задачі №27

1. Перелом в типовому місці лівого передпліччя.

2. Проведіть транспортну іммобілізацію променево-зап”ястного суглоба.

Послідовність Зміст Примітка
Місце проведення Підготувати необхідне Алгоритм виконання     Подальша тактика Будь – яке     1. Шина Крамера. 2. Бинт. 3. Вата.     Беремо шину Крамера, моделюємо на здоровій кінцівці, готуємо шину та кінцівку, фіксуємо спіральною пов’язкою. 1. Шину Крамера модулюють по здоровій кінцівці, а саме: А) відміряють довжину китиці та передпліччя і згинають на цю відстань шину під кутом 900; Б) відміряють довжину від ліктя до надпліччя під кутом 1200. 2. Шину переносять на пошкоджену кінцівку, прикладають по задній поверхні і фіксують бинтовою пов’язкою. 3. Фіксують марлевим бинтом. Потерпілого транспортують у лікарню. При можливості вводять знеболюючі засоби.   1. Шика Крамера обкладається ватою, яку фіксують бинтом.

 

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 265 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)