АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Еталон відповіді до задачі №8

Прочитайте:
  1. А. Задачі для самоконтролю
  2. А. Ситуаційні задачі.
  3. А. Ситуаційні клінічні задачі
  4. А.Ситуаційні клінічні задачі
  5. Б. Задачі для самоконтролю
  6. Б. Ситуаційні задачі.
  7. Б. Ситуаційні задачі.
  8. Б. Ситуаційні задачі.
  9. Б. Ситуаційні задачі.
  10. Б. Ситуаційні задачі.

1. Флегмона лівої китиці. Наявні ознаки запалення та поширення процесу без чітких меж.

2. Накладіть пов”язку на долоню «рукавичку».

Послідовність. Зміст     Примітка.
Місце проведення Підготувати необхідне. Перев’язувальна.     Марлевий бинт  
Алгоритм виконання. 1. Беремо головку бинта в праву руку, вільний кінець – в ліву. 2. Накладаємо 2 циркулярних тури на н/3 передпліччя. 3. Робимо 3 тури на кисті, закриваючи долонну і тильну поверхні. 4. Спіральними турами закриваємо кисть від пальців до н/3 передпліччя. 5. Два фіксуючих тури на н/3 передпліччя.   1.Постійно спостерігайте за виразом обличчя пацієнта  

 

Хірургія № 9

Хвора поступила зі скаргами на біль в правому плечовому суглобі. 30хв тому впала з турніка. При огляді: права верхня кінцівка деформована. Рухи в суглобі різко обмежені, болючі.

1. Поставте попередній діагноз.

2. Накладіть колосовидну пов”язку на правий плечовий суглоб.

Еталон відповіді до задачі №9

1. Закритий перелом плеча.

2. “Накладання колосовидної пов’язки на плечовий суглоб”

Послідовність Зміст Примітка
Місце виконання Підготувати необхідне. Алгоритм виконання. Перев’язувальна.   Марлевий бинт (5*10, або 7*14 см).     1. Поясніть, будь-ласка, пацієнту зміст маніпуляції, яку Ви будете виконувати. 2. Посадіть пацієнта на стілець обличчям до себе. 3. Голівку бинта візьміть у праву руку, а кінець бинта – у ліву руку. 4. Зробіть перші два закріплюючі тури у верхній третині плеча. 5. Третій тур бинта спрямуйте по передній поверхні грудної клітки до підпахвинної ямки здорової сторони, і повернувши його на задню поверхню грудної клітки, проведіть його у поперечному напрямку паралельно попередньому ходу, на плече. 6. Четвертий тур бинта обведіть навколо верхньої третини плеча та спрямуйте на передню третину плечового суглобу на 1/3 вище попереднього. 7. Повторіть тури бинта до повного закриття ділянки плечового суглобу та надпліччя. 8. Зафіксуйте пов’язку на грудній клітці спереду булавкою, або зав’яжіть на верхній третині плечового суглобу. 9. Дайте, будь-ласка, пацієнту пораду про його наступну тактику при даному виді пов’язки.     1.Постійно спостерігайте за виразом обличчя пацієнта.

Хірургія № 10

Пацієнту із шлунково-кишковою кровотечею із замісною метою вирішено перелити 500мл. одногрупної консервованої еритроцитарної маси.

1. Надайте невідкладну допомогу при шлунково-кишковій кровотечі.

2. Визначте групу крові за допомогою цоліклонів анти-А та анти-В.

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 337 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)