АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Підготовка, протокол проведення та інтерпретація результатів комп’ютерної томографії черевної порожнини.

Прочитайте:
  1. A.1.7 Список та контактна інформація осіб, які брали участь в розробці протоколу.
  2. A.УЗД органів черевної порожнини.
  3. C.Гоління операційного поля, проведення премедикації
  4. II. Протокол проведения первичной реанимации новорожденных
  5. II. Протоколы дифференцированной диагностической и лечебной тактики в неспециализированном хирургическом стационаре.
  6. II.Захворювання черевної стінки і органів черевної порожнини
  7. III. ОРГАНИЗАЦИОННЫЕ АСПЕКТЫ ВНЕДРЕНИЯ ПРОТОКОЛА
  8. III. Протоколы обследования и дифференцированной хирургической тактики
  9. IV. Протокол
  10. LXXV. ПРОТОКОЛЪТ

 

Напередодні обстеження на протязі 3-4 днів пацієнт повинен перейти на спеціальну без шлакову дієту, виключити із свого раціону свіжі овочі та фрукти, бобові, чорний хліб, капусту. Зранку в день обстеження прийняти 5-8 капсул еспумізану.

Контрастування.

1 ампула тріумбрасту, або урографіну розвести в 800 мл води. Приймати по 1 склянці (200мл) по схемі (якщо обстеження буде проводитись зранку)

1 склянка – 21.00.

2 склянка – 23.00.

3 склянка -7.00. (в день обстеження)

4 склянка – перед обстеженням

При обстеженні визначаються форма, розміри, синтопія і скелетотопія внутрішніх органів, наявність пухлин, кист, та інших утворень.

 

Методика підготовки хворого до ендоскопічного та рентгенологічного обстеження товстого кишечника.

Підготовка до ендоскопічного обстеження товстого кишечника фортрансом+еспумізан передбачає за день до дослідження 1 пакет фортрансу розчинити на 1-1.5 л води в випити на протязі години, (в після обідній час), самостійний стілець через 30-60 зв. В день дослідження: 1 пакет фортрансу розчинити на 1-1.15 л води і випити протягом години, (о 8-9 год. ранку), прийняти 5 капсул еспумізану.

Підготовка до ендоскопічного обстеження товстого кишечника клізмуванням + еспумізан передбачає за день до дослідження прийняти касторову олію 60-80 мл (2-3 столові ложки), еспумізан 5 капсул -2 рази в день, після самостійного стільця провести 2 очисні клізми. В день дослідження – провести ще дві очисні клізми до появи чистих промивних вод, прийняти 5 капсул еспумізану.

Якщо пацієнт страждає від закрепів, то напредодні обстеження на протязі 3-4 днів пацієнт повинен перейти на спеціальну без шлакову дієту, виключити із свого раціону свіжі овочі та фрукти, бобові, чорний хліб, капусту.

Підготовка до рентгенологічного обстеження товстого кишечника передбачає дотримання без шлакової дієти, та прийом 5-8 капсул еспумізану. Якщо пацієнт страждає від закрепів чи колостазу, та підготовка така, як для ендоскопічного обстеження.

 

Дати інтерпретацію загального аналізу крові при гострі хірургічній патології органів черевної порожнини.

Алгоритм: У загальному аналізі крові зниження показників гемоглобіну, еритроцитів та гематокриту є свідченням анемії, що виникла на фоні шлунково-кишкової кровотечі (з врахуванням клінічних даних).

Гострі хірургічні захворювання характеризуються: лейкоцитозом, збільшенням швидкості осідання еритроцитів та зсувом лейкоцитарної формули вліво (збільшення паличкоядерних і сегментоядерних нейтрофільних гранулоцитів та появою юних форм).

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 361 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)