АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Значення травлення у кишечнику, особливості будови та функції різних відділів кишечника, вікові властивості, можливі відхилення функцій.

Прочитайте:
  1. II. Завдання і функції спеціального будинку-інтернату
  2. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  3. А.3.3.4. Призначення статинів
  4. Аналіз ринкової рівноваги, її економічна сутність, наслідки відхилення від неї.
  5. Анатомія та функції сечовивідних шляхів
  6. Анатомо- фізіологічна характеристика печінки, підшлункової залози, як важливих органів травлення, небезпека патологічних їх змін.
  7. Анатомо- фізіологічна характеристика спинного мозку, вікові особливості в нормі та в паталогії
  8. Анатомо- фізіологічні вікові особливості трахеї, бронхів, легень. Механізм акту дихання, наслідки його розладів.
  9. Анатомо-фізіологічна характеристика шляхів виведення з організму продуктів обміну речовин, можливі порушення.
  10. Анатомо-фізіологічна характеристика щитовидної та паращиттовидної залоз; наслідки при відхиленнях функцій.

Травна система: 1) Травна трубка: Ротова порожнина;Глотка;Стравохід;Шлунок;Тонка кишка;Товста кишка, у т.ч. пряма кишка. 2) Великі травні залози: Печінка та жовчний міхур; Підшлункова залоза.З шлунка оброблена їжа потрапляє в тонку кишку. В кишці під дією кишкового соку білки, жири, вуглеводи розпадаються на легкозасвоюваній складові, які всмоктуються в стінки кишки і потрапляють в кровообіг. Внутрішня поверхня стінок тонкої кишки має багато виріст-ворсинок і нагадує оксамит. У тонкій кишці їжа знаходиться 5-6 годин, а потім потрапляє в товсту кишку. Функція товстої кишки - перемішування перевареної їжі, всмоктування води і солей, а також розкладання клітковини за допомогою бактерій. Кишечник - Частина шлунково-кишкового тракту, що починається від воротаря шлунка і закінчуєтьсязаднепроходним отвором. У кишечнику відбувається перетравлювання і всмоктування їжі.Анатомічно в кишечнику виділяють такі сегменти: тонка кишка,товста кишка. Тонка кишка - Це відділ травної системи людини. У тонкій кишці в основному і відбувається процес травлення. Тонка кишка називається тонкою зате, що її стінки менше товсті і міцні, ніж стінки товстої кишки. Товста кишка - Це нижня, крайова частина травного тракту у людини, а саме нижня частина кишечника, в якій відбувається в основному всмоктування води і формування з харчової кашки оформленого калу. Товста кишка названа товстої за те, що її стінки товщі стінок тонкої кишки за рахунок більшої товщини м'язового і сполучнотканинного шарів. Патологія кишечника. Проноси виникають внаслідок посилення кишкової секреції і зниження всмоктувальної функції кишечника. При деяких формах патології причиною проносів є підвищення моторної активності кишечнику. Запори обумовлені посиленням моторики абоослабленням рухової активності кишечника з подальшим копростазом. Завзяті запори спостерігаються при атонії кишечника, що виникає при його хронічних захворюваннях. Болі в кишечнику найчастішепов'язані з підвищенням тиску в тонкій або товстій кишці, що може бути викликано спазмом, судорожними скороченнями гладкої мускулатури кишечника, скупченням газів.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 914 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)