АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Протоколи

Прочитайте:
  1. Ванзейскі протоколи.

Протокол - це один з найпоширеніших документів колегіальних органів. У ньому фіксують хід і результати проведення зборів, конференцій, засідань, нарад. У протоколах відбуваються всі виступи з питань, що розглядаються, і рішення, прийняті в результаті обговорення.

Протокол веде секретар або інша спеціально призначена особа. Протоколи загальних зборів (нарад) підписують голова і секретар, а протоколи засідань комісій - усі члени президії.

За обсягом фіксованих даних протоколи поділяються на: стислі, повні і стенографічні.

Основний текст протоколу поділяється на розділи, які відповідають пунктам порядку даного. Кожний розділ містить: «Слухали», «Виступили», «Ухвалили». Слово «Слухали» друкується великими літерами, після нього ставиться двокрапка. У наступному рядку з абзацу вказують прізвище, ініціали доповідача (у називному відмінку), тему доповіді. Далі викладається основний зміст доповіді або вказується, що текст додається. Так само оформляється розділ "Виступили". У розділі "Ухвалили" повністю записується прийняте рішення, яке може складатися з одного чи кількох пунктів.

Текст протоколу має бути точним, лаконічним, складеним на основі виступів.

Крім повного протоколу, є коротка форма (витяг з протоколу) та про це в іншій лекції (зразок протоколу додається.)

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 548 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)