АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Оцінка результатів та контроль

Прочитайте:
  1. VI. ТЕСТОВЫЙ КОНТРОЛЬ
  2. VI. Управління навчально-реабілітаційним центром та контроль за його діяльністю
  3. А. Контроль на уровне транскрипции
  4. Б). Тестовые задания для контрольного тестирования
  5. Б). Тестовые задания для контрольного тестирования
  6. ВИМОГИ ДО РЕЗУЛЬТАТІВ ЛІКУВАННЯ
  7. ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  8. Вместо гуру — самоконтроль.
  9. ВРАЧЕБНЫЙ КОНТРОЛЬ В СПОРТЕ
  10. ВРАЧЕБНЫЙ КОНТРОЛЬ В СПОРТЕ

1 Аглютинація відсутня і з цоліклоном анти-А, і з цоліклоном анти-В. Отже, можна припустити, що досліджувані еритроцити не містять антигенів А і В, а кров належить до групи І (0, αβ).

2 Аглютинація відбулася лише з цоліклоном анти-А. Отже, можна припустити, що досліджувана кров, власне, її формені елементи, містять лише антиген А і кров належить до групи ІІ (А, β).

3 Аглютинація відбулася лише з цоліклоном анти-В. Отже, можна припустити, що досліджувані еритроцити містять лише антиген В і кров належить до групи ІІІ(В, α).

4 Аглютинація еритроцитів спостерігається в обох краплях цоліклонів. Отже, можна припустити, що досліджувані еритроцити містять обидва антигени – А і В, а кров належить до групи ІV(АВ,-).

При проведенні проб треба пам’ятати, що всі явища, що відбуваються у краплях більше ніж за 2,5 хв. від моменту змішування, не будуть пов’язані зі специфічною аглютинацією, яка визначається у дослідженні, а можуть мати різні причини. Несправжня аглютинація еритроцитів може бути тоді, коли вони збираються у “монетні стовпчики”. Цю аглютинацію легко відрізнити від справжньої, якщо додати до 1 краплі крові 1-2 краплі ізотонічного розчину натрію хлориду. У даному разі несправжня аглютинація зникне.

Результати: Описати результати реакції аглютинації з цоліклонами анти-А і анти-В у

формі таблиці (наявність аглютинації позначити позначкою +, відсутність -позначкою -):

  Анти – А Анти – В
І (0, αβ)    
ІІ (А,β)    
ІІІ (В, α)    
ІV(АВ-)    

Висновки: 1.Про що свідчить наявність/відсутність аглютинації досліджуваної крові з цолі

клоном анти-А?

2. Про що свідчить наявність/відсутність аглютинації досліджуваної крові з цолі

клоном анти-В?

3. До якої групи належить досліджувана кров?

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Практична робота №2: "Визначення групи крові за системою АВО за допомогою

стандартних сироваток"

Матеріали та обладнання: планшети для визначення груп крові, піпетки, предметне скло, кров обстежуваного, стандартні сироватки,ізотонічний розчин натрію хлориду, вата.

 

Порядок роботи:

 

  1. Нанести на поверхню планшета у відповідний сектор по одній (0,1 мл) краплі стандартних сироваток І, ІІ,ІІІ груп, (простежити, щоб не було бризок до сусідніх секторів).
  2. Одну краплю досліджуваної крові за допомогою піпетки помістити на сухому предметному склі.
  3. Куточками другого сухого предметного скла перенести частину крові (0,01 мл) в кожну краплю сироватки. Куточки скла для різних сироваток мають бути різними.
  4. Кров одразу розмішати з краплею сироватки цим самим куточком предметного скла. Співвідношення крові й сироватки повинно бути 1:10 (змішана крапля має слабко-рожеве забарвлення).
  5. Спостереження за перебігом реакції провести, похитуючи планшет протягом 5 хв.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 538 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)