АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Середній мозок.

Прочитайте:
  1. IУ. ДОВГАСТИЙ МОЗОК. СЕРЕДНІЙ
  2. Задній мозок.
  3. Кінцевий мозок. Анатомо-фізіологічна х-ка великих півкуль. Архітектоніка кори.
  4. Поняття і параметри виробничої функції. Сукупний, середній та граничний продукт.
  5. ПРОМІЖНИЙ МОЗОК.
  6. Середній і граничний продукт
  7. Середній мозок
  8. Середній мозок
  9. СЕРЕДНІЙ МОЗОК
  10. СЕРЕДНІЙ МОЗОК (mesencephalon)

Передній мозок.

Крім кори великих півкуль передній мозок включає чотири інших, менших «держави»: мигдалину (названу так за свою ореховідний форму), гіпокамп (нагадує за формою морського коника), базальні ганглії і перегородку (вона утворює стінку між двома шлуночками). Структурам переднього мозку зазвичай приписують «вищі» інтелектуальні функції.
1. Ці «держави» в свою чергу діляться на внутрішні адміністративні одиниці на зразок штатів. Головні «штати» кори головного мозку - це її частки, що отримали назви по їх розташуванню (в дужках вказані їх головні функції): потилична частка (зір); скронева частка (слух, а у людей і мова); тім'яна частка (реакції на сенсорні стимули і управління рухами); лобова частка (координація функцій інших областей кори).

Мигдалина, гіпокамп, перегородка і базальні ганглії розглядаються як «альянс», або об'єднання, про яке ми будемо говорити трохи пізніше.

Середній мозок.

Освіти типу держав на континенті середнього мозку - таламус і гіпоталамус (рис. 22, блакитний колір). Усередині них виділяються області типу штатів, а в них - «округу» або ще більш дрібні одиниці. В особливих таламических полях і ядрах відбувається перемикання майже всієї інформації, що входить в передній мозок і виходить з нього. Гіпоталамічні поля і ядра служать передавальними (релейними) станціями для внутрішніх регуляторних систем - вони контролюють інформацію, що надходить від вегетативної нервової системи, і керують організмом за допомогою вегетативних нервів і гіпофіза


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 618 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)