АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Діагностичні ознаки вагітності

Прочитайте:
  1. I. Спостереження за перебігом нормальної вагітності
  2. II.Методи діагностики інфекції під час вагітності
  3. Акушерська тактика при ПВНРП під час вагітності та на початку І періоду пологів
  4. АЛЕРГІЧНІ ДІАГНОСТИЧНІ ПРОБИ (ШКІРНІ).
  5. АНАМНЕЗ ПЕРЕБІГУ ВАГІТНОСТІ
  6. В акушерсько-гінекологічній практиці для ряду проб на виявлення вагітності використовується сеча жінки. На чому це базується?
  7. Вагітна Г., звернулась в Ж.К. з терміном вагітності 34 тижні з приводу підвищення АТ, набряків нижніх кінцівок. Який аналіз необхідно зробити для остаточної постановки діагнозу?
  8. Ведення вагітності і пологів.
  9. Ведення жінок зі звичним невиношуванням вагітності різної етіології.
  10. Венозні ускладнення під час вагітності

Зміни в організмі жінки, пов’язані з вагітністю, супроводжуються появою цілої низки ознак, які поділяються на сумнівні, ймовірні та вірогідні.

До сумнівних ознак вагітності відносять нудоту, ранкове блювання, втрату апетиту, смакові примхи, зміну нюхових відчуттів (відразу до тютюнового диму, парфумів), підвищену дратівливість, сонливість, зміну настрою, збільшення живота, пігментацію шкіри, появу “рубців вагітності”, припинення менструацій, збільшення молочних залоз і виділення з них.

Ймовірними ознаками вагітності є позитивні біологічні реакції, які ґрунтуються на виявленні молозива, пухкості та ціанозі зовнішніх статевих органів, збільшенні матки, позитивних біологічних та гормональних тестів на вагітність, зміні форми та консистенції матки при бімануальному дослідженні. Найбільш поширеними тестами для діагностики вагітності є ознака Гегара, Горвіца, імунологічні реакції Гегара, Гентера, Піскачека, Снєгірьова, Губарєва. Важливим є визначення в сечі хоріонічного гонадотропіну, який виробляється ворсинками хоріона вже в перші тижні вагітності, для чого проводять реакції на жабах-самцях (реакція Галлі-Майніні), на нестатевозрілих самках білих мишей (реакція Ашгейма-Цондека) чи на дорослих кролицях (реакція Фрідмана).

Існують одноразові тести для швидкого визначення вагітності за наявністю хоріонічного гонадотропіну у сечі жінки. Для проведення аналізу необхідно декілька мілілітрів сечі, в яку занурюють аналітичну пластинку. У разі позитивної реакції через 3-5 хвилини пластинка змінює колір.

Вірогідні ознаки вагітності з’являються у другій половині вагітності. До них відносять промацування частин плода, його рухливість, наявність серцебиття плода.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 468 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)