АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Виконання практичного навику. «ПОВЕРХНЕВА ПАЛЬПАЦІЯ ЖИВОТА» № п/п Етапи виконання Зміст та матеріальне забезпечення Положення хворого Хворий лежить на спині

Прочитайте:
  1. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  2. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  3. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  4. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  5. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  6. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  7. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  8. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  9. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу
  10. А.4. Ресурсне забезпечення виконання протоколу

«ПОВЕРХНЕВА ПАЛЬПАЦІЯ ЖИВОТА»

№ п/п Етапи виконання Зміст та матеріальне забезпечення
  Положення хворого Хворий лежить на спині, не напружуючись з оголеним животом. Руки знаходяться вздовж тулуба, і ноги злегка зігнуті в колінах. Під час остереження хворий повинен спокійно і рівно дихати, і краще ротом.  
  Підготовка до пальпації Сядьте справа від пацієнта, обличчям до нього на рівні ліжка. Руки пальпуючого мають бути теплими, сухими з короткими нігтями. Пальці не тримайте перпендику-лярно до стінки живота. Під час пальпації розмовляйте з хворим, щоб відвернути його увагу і забезпечити максимальне розслаблення м'язів передньої черевної стінки.  
  Проведення пальпації і її оцінка 1. Покладіть долоню правої руки в ліву пахвинну ділянку. 2. Обережно м'яким натискуванням кінчиками пальців обстежуйте поверхню живота, починаючи з лівої пахвинної ділянки, рухаючись проти ходу годинникової стрілки до правої. 3. Пересувайте поступово долоню знизу догори, проводячи почергово пальпацію мезогастральної і епігастральної ділянок. 4. При наявності скарг на біль в животі болючу ділянку пальпуйте в останню чергу. 5. Визначіть наявність симптомів гострої хірургічної патології. 6. Охарактеризуйте стан передньої черевної стінки: напруження м'язів живота, наявність і локалізація зон болючості і больових точок.  

 

АЛГО РИТМ


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 472 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)