АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Прогноз хворих з серцевою недостатністю

Прочитайте:
  1. A.1.8 Коротка епідеміологічна інформація – загальна поширеність патології, поширеність серед окремих груп населення (віко-статевих та ін., фактори ризику, прогноз).
  2. А. 4.4. Клінічні критерії диференціальної діагностики коматозних станів у хворих на цукровий діабет
  3. Абсцессы мозга и паразитарные поражения ЦНС. Клиническая симптоматика, прогноз.
  4. Альтернативні методи лікування хворих зі стійким вазо спазмом
  5. Анамнез та прогноз
  6. АНТРОПОМЕТРИЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ХВОРИХ
  7. Вероятностное прогнозирование
  8. Взаємозв'язок лікувального ефекту та механізму дії харчових волокон у хворих на цукровий діабет
  9. Гігієна хірургічних стаціонарів, прибирання, санітарно-епідемічний стан, гігієна тіла, одягу медперсоналу, гігієна білизни і одягу хворих.
  10. Годування важкохворих

СН - найчастіше ускладнення захворювань серцево-судинної системи. Незважаючи на очевидні успіхи в її терапії, прогноз при тяжкій СН залишається сумнівним. При цьому смертність за рік помітно знизилася за останні 10 років, залишаючись на рівні 34-36 %.

Для оцінки прогнозу СН використовують Бостонську шкалу, що включає клінічні, фізичні навантаження і рентгенологічні ознаки. При цьому кожній групі симптомів і ознак за ступенем тяжкості присвоюють бали від 0 до 4.

Встановлено, що предиктором ранньої смертності СН можуть служити функціональні класи Нью-Йоркської класифікації СН, високі плазмові концентрації α-ФНП, активність реніну в плазмі крові.

Підвищення натрійуретичного пептиду і сечової кислоти можуть служити доклінічним маркером розвитку СН і її ускладнень.

Результати оцінки прогнозу хворих з СН при їх використанні в клінічній практиці дозволяють підвищити ефективність терапії і поліпшити прогноз СН.

На прогноз хворих СН впливає багато чинників. Це і ступінь прогресування основного захворювання, і наявність факторів ризику серцево-судинних ускладнень, і причетність до систематичного лікування та багато інших.

Має значення ступінь сповільнення чи прогресування перемоделю- вання серцево-судинної системи, що залежить від стану нейроендо-кринної, цитокінової активації, наявності екстакардіальних порушень.

Дуже важливим чинником, що впливає на прогноз при СН, є ступінь контролю частоти шлуночкових скорочень у хворих з фібриляцією передсердь та іншими тахікардіями. Мають значення ступінь прогресування тромбоемболічних ускладнень, вживання засобів, що мають негативну ізотропну дію при спробах лікування безсимптомних шлуночкових аритмій, ступінь використання більшості антагоністів кальцію і нестероїдних протизапальних засобів та інше.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 316 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)