АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Можливі проблеми пацієнта та сестринські втручання

Прочитайте:
  1. Актуальність проблеми
  2. Анатомо-фізіологічна характеристика шляхів виведення з організму продуктів обміну речовин, можливі порушення.
  3. Будова та фізіологія статевої системи чоловіка, можливі гормональні відхилення.
  4. Бюрократія й проблеми формування конституційної економіки
  5. Вікові особбливості опорно- рухового апарату, будова, функції, можливі відхилення.
  6. Водно-сольовий обмін, значення для організму, що росте та розвивається, можливі порушення та їх наслідки
  7. Генітальний герпес у матерів і неонатальна інфекція: проблеми і рішення
  8. Гідність пацієнта
  9. Додаток № 4. Форма поінформованої згоди пацієнта на медичну допомогу (стандартизована форма, затверджена МОЗ)
  10. Залежність добової потреби в інсуліні у хворих на цукровий діабет від функціонального стану пацієнта

Тема: «Цукровий діабет»

Можливі проблеми пацієнта Сестринські втручання у зв’язку з проблемами
І. Наявні, актуальні.  
1. Спрага, часте сечовипускання 1. Спілкуючись з пацієнтом, виявити рівень знань про захворювання. 2. Розповісти про причину виникнення цих явищ. 3. Дати можливість пацієнту ставити запитан- ня, висловлювати побоювання. 4. Створити пацієнту умови для психічного спокою, розвіяти сумніви, пробудити інтерес до життя.
2. Закреп, метеоризм, відчуття сорому 1. Провести спокійну задушевну бесіду, довес- ти, що його побоювання безпідставні, потріб- но вчасно звертатись по допомогу, тоді вона буде ефективною. 2. Забезпечити догляд відповідно до дій у разі закрепу.
3. Нестерпне свербіння шкіри (особливо у ділянці статевих органів) 1. Ставитися до пацієнта з певним розумінням його проблем. 2. Порадити слідкувати за чистотою шкіри, особливо промежини, забезпечити виконання всіх призначень лікаря.
4. Зниження гостроти зору, страх сліпоти 1.Провести бесіду з пацієнтом, надати йому психологічну підтримку. 2.Спілкуючись з пацієнтом, виявити його си- льні риси характеру, зосереджуючи увагу на них, збудити волю до життя. 3. Пояснити, що комплексне лікування, яке йому проводиться, неодмінно поліпшити його стан. 4. Направити (організувати) на консультацію окуліста.
5. Виражена слабкість, адинамія, тяжкий стан 1. Уважне, щире ставлення до пацієнта. 2. Забезпечити повне обслуговування пацієн-та. 3. Відвертати від сумних думок, похвалити пацієнта за його зусилля під час виконання якихось елементів догляду, підбадьорити. 4. Провести бесіду з родичами про надання психологічної підтримки пацієнту.
ІІ. Потенційні  
1. Можливість виникнення коматозного стану. Страх у пацієнта. 1. Задушевна, щира бесіда - головна зброя, вона розвіює сумнівні і сумні думки, вона мобілізує внутрішні захисні сили, уселяє віру в краще. Тому потрібно поговорити з пацієн- том, довести, що він правильно розуміє мету лікування, і що дотримання та виконання всіх призначень лікаря зменшить ризик виникнен- ня ускладнень.  
2. Можливість виникнення гангрени нижніх кінцівок. Страх у пацієнта. 1. Слід застосувати той самий прийом, що і в першому випадку (страх коми).

Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 2261 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)