АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Клінічні ознаки хвороби.

Прочитайте:
  1. III. Основні клінічні дані
  2. А. 4.4. Клінічні критерії диференціальної діагностики коматозних станів у хворих на цукровий діабет
  3. А. Ситуаційні клінічні задачі
  4. А.Ситуаційні клінічні задачі
  5. Відмінні ознаки квашіоркору і аліментарного маразму
  6. ВЧЕННЯ ПРО ІНФЕКЦІЙНІ ХВОРОБИ. ЗАГАЛЬНА ПАТОЛОГІЯ ІНФЕКЦІЙНИХ ХВОРОБ
  7. Г) графічне зображення кількісних показників мінливості певної ознаки.
  8. Діагностичні ознаки вагітності
  9. Діагностичні ознаки різноманітних форм трубної вагітності
  10. Ж. Виберіть ознаки гострого дакріоциститу.

Для хвороби Віллебранда характерний мікроциркуляторно-гематомний тип кровоточивості. Залежно від варіанту захворювання у деяких дітей може переважати мікроциркуляторний або гематомний характер геморагічних проявів. Враховуючи автосомно-домінантний тип успадкування, генетичний ризик для потомства становить 50% незалежно від статі плоду.

При легкому перебігу хвороби у дітей з 1 типом хвороби Віллебранда (70% хворих), перебіг захворювання проявляється підвищеною схильністю до утворення синців, кровотечами з носа, у дівчаток підліткового віку – рясними та тривалими менструаціями. Може спостерігатися надмірна кровотеча після екстракції зуба, після операційного втручання та пологів (малолітні вагітні).

Тяжкі форми захворювання, зокрема 3 тип, проявляються уже в перші роки життя. Характерними є кровотечі зі слизових оболонок, а у дівчатко-підлітків – рясні, тривалі менструації. Шкірні геморагії частіше проявляються невеликими синцями. Рідко захворювання ускладнюється шлунково-кишечною кровотечею, гематурією. Одним із характерних проявів захворювання є кровотечі з ран після навіть незначних травм, операційного втручання та пологів (малолітні вагітні).

Крововиливи у суглоби спостерігаються рідко, лише при значному зниженні активності фактора VIII:C (типи 2N, 3). У таких дітей переважає гематомний тип кровоточивості. На відміну від гемофілії при хворобі Віллебранда подальшого прогресування патологічного процесу і розвитку деформуючого остеоартрозу, як правило, не спостерігається.

Крововилив у ЦНС при хворобі Віллебранда переважно пов’язаний з травмою. В окремих випадках у підлітків причиною крововиливу може бути різкий підйом артеріального тиску на фоні вегето-судинної дистонії за гіпертонічним типом або прийом лікарських засобів, які порушують функцію тромбоцитів (ацетилсаліцилова кислота, бутадіон тощо). Дуже рідко спостерігаються крововиливи у головний мозок у дітей при народженні.

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 413 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)