АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Лікарські рослини як компоненти БАД

Прочитайте:
  1. Вправи з виписування рецептів на м’які лікарські форми.
  2. Вправи з виписування рецептів на тверді лікарські форми.
  3. Компоненти болю
  4. Компоненти харчування та метаболізм ліків
  5. Лікарські засоби
  6. Лікарські засоби, що впливають на органи травної системи
  7. Лікарські препарати в дитячій кардіоревматології.
  8. ЛІКАРСЬКІ ФОРМИ ДЛЯ ІН'ЄКЦІЙ
  9. ЛІКАРСЬКІ ФОРМИ ДЛЯ ІН”ЄКЦІЙ

Для виробництва БАД використовують харчові та лікарські рослини, які містять багатий комплекс біологічно активних речовин - таких, як біофлавоноїди, вітаміни, полісахариди, амінокислоти, мікроелементи та ін. Сучасні технології та обладнання дозволяють не тільки максимально витягувати весь цей комплекс, але і зберігати його природне поєднання. Часто це призводить до того, що біодоступність та ефективність кожного з біологічно активних речовин значно посилюється. Наприклад, фенольні сполуки більш активні в поєднанні з полісахаридами, вітамін C ефективніше в комплексі з флавоноїдами (рутином).

Концентрація біологічно активних речовин в екстрактах з рослин така, що дозволяє потім використовувати отримані харчові добавки в порівняно невеликих кількостях (дозах), достатніх як для профілактики, так і для комплексної терапії захворювань.

Використання великого асортименту лікарських рослин, що містять різноманітні природні речовини, дозволяє створювати БАД до їжі з широкими можливостями корекції різних порушень в організмі.

Як вже зазначалося вище, складі БАД неприпустимо використання високотоксичних природних засобів - отруйних та сильнодіючих лікарських рослин. БАД до їжі не є строго дозованими і контрольованими засобами, рекомендуються людям будь-якого віку і тому не можуть містити речовини з можливими токсичними властивостями.

Для отримання БАД до їжі використовуються офіцинальними рослини. Вони відносно добре вивчені з точки зору хімічного складу і фармакологічних властивостей. При цьому найчастіше проводиться більш поглиблене вивчення даних параметрів. Це дозволяє отримати нову інформацію і розширити сферу застосування багатьох лікарських рослин.

 

Ендокринологія

Ендокринологи вже давно й успішно використовують біологічно активні добавки. Найчастіше для підтримуючої терапії, коли хворий перебуває в межовому стані: показники здоров’я вже відхилилися від норми, але до гострої стадії, яка вимагає активного медикаментозного втручання, ще далеко.

 

Black Walnut

Основний компонент біодобавки Блек Волнат - шкірка чорного волоського горіха. Вона багата різними речовинами, які є біологічно активними: антоціаніди, флавоноїдами, органічними кислотами, дубильними речовинами та ефірними маслами. У шкірці горіха містяться солі кобальту і заліза, велика кількість вітамінів групи В, вітамін С і каротин. У шкірці волоського горіха вітаміну С міститься в 8 разів більше, ніж в чорній смородині, і в 50 разів більше, ніж у цитрусових. Це зумовило широкий спектр застосування препарату.

 

Особливо показано використання біодобавки чорний горіх ослабленим людям, у яких спостерігається авітаміноз. Так як в препараті міститься велика кількість ліноленової кислоти, хворі атеросклерозом отримують додаткову перевагу - знижується рівень холестерину.

 

Шкірка волоського горіха давно відома як ефективний засіб при лікуванні багатьох хвороб шкіри. Це герпес, ексудативний діатез, псоріаз, екзема, стригучий лишай.

Інші захворювання, при яких шкірка волоського горіха може виявитися ефективною - туберкульозний лімфаденіт, туберкульоз гортані і шкіри, бронхіальна астма.

Так як чорний горіх має бактерицидну і в'язким дією, здатний знижувати гостроту запальних процесів, він застосовується також при діареї різної етіології. Шкірка волоського горіха володіє і антипаразитарним дією - препарат використовується і як протиглисний засіб. Хворі на цукровий діабет можуть розраховувати на те, що застосування препарату сприятиме зниженню рівня цукру.

В 1 капсулі чорного горіха міститься 500 мг шкірки чорного волоського горіха (Juglans чорна)

Застосування: по 1 капсулі 3 рази на день, в якості харчової добавки під час їжі.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 464 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)