АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Медичні препарати офіційно зареєстровані в Україні.

Прочитайте:
  1. E. Антигістамінні препарати
  2. Антибактеріальні препарати. Протипаразитарні препарати.
  3. Антидепресанти, препарати літію, адаптогени
  4. Антітромбоцитарні препарати .
  5. Вітамінні препарати
  6. Вітамінні препарати
  7. Гормональні препарати
  8. Гормональні препарати
  9. Гормональні препарати
  10. Гормональні препарати та їх антагоністи.

 

Кора верби білої застосовується в народній медицині.

Корінь клопогона

Настоянка клопогона використовується для лікування гіпертонічної хвороби 1-2-й стадії.

Таблетовані препарати або у вигляді капсул з порошком, що випускаються фармацевтичною промисловістю, містять діючі речовини кореня клопогона і широко призначаються при клімаксі, припливах, гінекологічних захворюваннях, а також при ревматичних захворюваннях, бронхіальній астмі.

20%-ва настойка на 70-градусному спирті призначається як заспокійливий при істерії, нервової збудливості, мігрені по 50-60 крапель 2-3 рази на день. Так як вона не токсична, її при необхідності можна використовувати протягом декількох місяців.

Також препарати з клопогона використовують як м’який сечогінний і спазмолітичний засіб при захворюваннях нирок і сечового міхура.

Перець каенський

Як ЛРС використовують стиглі висушені плоди гірких сортів — Fructus Capsіcі. До заготівлі, сушіння й зберіган­ня сировини треба ставитися з обережністю, оскільки пил подразнює слизову оболонку.

Лінімент і пластир використовують як місцевий подразнювальний ЛП. Настойка плодів — для підвищення апетиту, поліпшує травлення. За кордоном препарати виготовляють з олеорезину, який являє собою очищений екстракт суми капсаїциноїдів. Олеорезин входить до складу препаратів, які застосовують для лікування міозитів, люмбаго і ревматизму. Препарати призначають для лікування артритів, ревматизму, невралгії, люмбаго і при обмороженнях.

Валеріана

Екстракт, настій та настойка застосовують як заспокійливий засіб.

 

Корінь імбиру

АНТИФРОНТ

Антифронт – фітотерапевтичний засіб для запобігання і лікування метеотропних реакцій і вегетативних порушень.

Запобігання та полегшення симптомів, які виникають при зміні погодних та кліматичних умов, внаслідок зміни місцеприбування, а також при захитуванні, перепадах тиску під час поїздок на різних видах транспорту; вегетативні порушення.

 

Хміль входить до складу седативних зборів. Екстракт є компонентом деяких комплексних препаратів, які чинять спазмолітичну та сечогінну дію, застосовуються у лікуванні нирковокам’яної хвороби. Ефірна олія входить до складу низки седативних препаратів. У гомеопатії застосовують шишки хмелю Lupulinum (мають заспокійливу дію), особливо при шлункових захворюваннях нервового походження. Часто використовують у комбінації з іншими рослинами, напр., ячменем.

Буквиця лікарська (чистець лікарський) офіцинальна у Франції. Дозволена до застосування в медицині. В офіційній медицині застосовується рідкий екстракт Б.о. як кровоспинний препарат у гінекології.

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 587 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)