АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Порядок виконання роботи. 1. Встановити електромашиним реле необхідний час експозиції.

Прочитайте:
  1. C. Жесткий порядок комплектации
  2. II. Порядок работы лечебно-контрольной комиссии (ЛКК)
  3. VI. Проведення перевірок стану умов і безпеки праці та профілактичної роботи
  4. VII. Короткі методичні вказівки до роботи студентів на
  5. АГОРИТМ ВИКОНАННЯ РОБОТИ.
  6. Анатомо-функциональные особенности и методика исследования костно-мышечной системы у детей. Сроки и порядок прорезывания зубов
  7. Атестація робочих місць: значення та порядок проведення.
  8. Будова мікроскопа. Правила роботи з ним
  9. Вікові особливості швидкості, точності виконання рухів
  10. Вказівки до виконання завдання

1. Встановити електромашиним реле необхідний час експозиції.

2. Вставити ключ в замок безпеки і повернути за годинниковою стрілкою (повинна загорітися лампа).

3. Натиснути кнопку "пуск" (повинна загорітися лампа).

4. Для запобігання перегрівання зарядного трансформатора на пульті управління та виходу його з ладу необхідно, щоб сумарниа тривалість роботи протягом години не перевищувала 15 хв.

Час експозиції, фокусна відстань, тип рентгенівської плівки і екранів,що посилюються повинні вибиратися споживачем, виходячи з конкретних вимог, що висуваються до якості рентгенографічного аналізу, у відповідності до нормативно-технічних документів.

При аналізі виробів із заліза, міді, титану та сплавів на їхній основі рекомендується використовувати плівки РТ-2 (PM-1) у поєднанні з флю-оресцентними підсилюючими екранами, та плівки PT-1, Structurix D7 зі свинцевою фольгою товщиною 0.02... 0.05 мм.

При просвічуванні виробів з алюмінію, магнію і сплавів на їхній основі, а також інших легких матеріалів рекомендується використовувати рентгенівські плівки РТ-4, РТ-5 та Structurix D4 зі свинцевою фольгою.

Для визначення необхідного часу експозиції слідує застосовують номограми (див.рис. 7.2 – 7.5).

При використанні плівок типу РТ-2 (PM-1) з флюоресцентними екранами діапазон фокусних рекомендованих відстаней складає 500...1000 мм. При використанні плівок PT-1, РТ-4, PT-5 Structurix D4, D7 рекомендуються фокусні відстані 300...600 мм.

При знімані з фокусної відстані, яка відрізняється від означеного, в номограмі розрахунковий час експозиції розраховується за формулою

(7.3)

де t – тривалість експозиції, який вказаний на номограмі; F – фокусна відстань, що вибирається при знімані; F н – фокусна відстань, яка вказана в номограмі.

Різниця часу експозиції від певного по номограмі може бути зв'язана з коливаннями напруги мережі. Тому для більш точного визначення часу експозиції необхідно користуватися формулою

(7.4)

де h коефіцієнт, який залежить від напруги мережі і визначається за графіком (рис. 7.5); D - експозиційна доза рентгенівського випроміню-вання, яка вказана у паспорті на апарат, мР.

Апарат дає практично рівномірне випромінювання в межах кута 180°, що дозволяє використати його, як для направленого, так і для панорамного просвічування.

Рис. 7.2. Номограма експозиції просвічу-вання алюмінію F= 300 мм. Рис. 7.3. Номограма експозиції просвічу-вання сталі F= 300 мм.
Рис. 7.4. Номограма експозиції просвічу-вання титану F= 300 мм. Рис. 7.5. Залежність експозиційної дози випромінювання від напруги в мережі.

Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 528 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)