АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЗОВНІШНІЙ ШЛЯХ ВВЕДЕННЯ ліків

Прочитайте:
  1. B. B. зовнішній поверхні гілки нижньої щелепи
  2. Абсорбція ліків
  3. Артеріальна гіпертензія, обумовлена прийомом ліків
  4. Введення внутрішньошкірно вакцини БЦЖ
  5. Введення інсуліну
  6. Введення рідини
  7. Введення у фізіологію. Фізіологія збудливих структур
  8. Виписати 200,0 емульсії із насіння льону з введенням в неї 8,0 саліцилату натрію (Natrii salicylas). Вівці, внутрішньо на 1 прийом, скорочено.
  9. Внутрішньовенне введення препаратів
  10. Внутрішньовенне струминне введення лікарських препаратів

 

 

При застосуванні лікарської речовини на шкіру у формі мазей, розчинів, емульсій, настоїв, тощо, вона справляє як місцеву дію на місце її прикладання, так і загальний вплив на орга­нізм, всмоктуючись через густу сітку кровоносних судин шкіри.

Для змащування шкіри рідиною користуються ватним тампоном (на дерев'яну паличку намотують трохи вати). Ніколи не можна повторно вводити в посуд з ліками тампон, яким /же торкались тіла хворого, тому вдруге роблять свіжий тампон.

Присипки (суміш порошків) застосовують при різних запальних станах шкіри, які не супроводжуються мокрінням, а також при опрілостях шкіри в складках.

При нанесенні збовтуючої суміші (суміш порошків і рідин у різних кількостях) рідина випаровується, що спричиняє охолодження і висушування тканин.

Пасту (суміш порошків і жирів у різних кількостях) набирають з банки чистою дерев'яною (металевою) пластинкою, лопаткою, шпателем і тонким шаром змащують ділянку шкіри.

Мазі - це лікарські речовини на жировій основі. Засто­совують так само, як і пасту. Щоб мазь глибше проникла в тканини, її втирають або зверху накладають компрес.

Пластир застосовують для розсмоктування глибоких обмежених ущільнень шкіри, знімають захисну плівку і накладають на очищену шкіру.

При інгаляції ліки вводять в організм безпосередньо через вдихання у вигляді аерозолів. Аерозолі високої дисперсності при вдиханні проникають в альвеоли, низькодисперсні фіксуються у верхніх дихальних шляхах. Застосовуються при захворюваннях органів дихання. Для цього користуються індивідуальними кишеньковими інгаляторами та паровими інгаляторами.

Хворі на бронхіальну астму часто користуються інгаляторами для домашнього вживання, де ліки знаходяться в пластмасовій грубці, на яку надягають гумовий балон (спейсер).

"ЗОВНІШНЄ ЗАСТОСУВАННЯ ЛІКАРСЬКИХ РЕЧОВИН "
Зовнішній шлях введення лікарських препаратів в організм людини—це вве-дення ліків через шкірні покриви, слизові оболонки і дихальні шляхи. Оскільки зовнішнє використання ліків часто застосовують в домашніх умовах, для пацієнта дуже важливо отримати правильну інформацію про виконання тієї чи іншої процедури; в цьому йому і має допомогти дипломований медичний працівник.
Оснащення блоку:
стерильні: пластмасовий або металевий шпатель, піпетки, скляна паличка, марлеві серветки, ватні тампони; стерильні краплі в очі, вуха, ніс. Бинт марлевий або сітчастий, полотняна серветка, рушник. Мазь, пластир, присипка, розчини: йодонату, 1% діамантового зеленого, 96° етилового спирту.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 1044 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)