АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Дитилін – Dithylinum

 

Синоніми: суксаметонію йодид, суксаметонію хлорид, міорелаксин.

Властивості: кристалічний порошок білого кольору, добре розчиняється у воді. У розчинах несумісний з барбітуратами, у крові руйнується.

Зберігають за списком А у прохолодному, захищеному від світла місці.

Форма випуску: порошок, ампули по 10 мл 2-процентного розчину.

Дія: швидка і короткочасна при внутрішньовенному введенні; знерухомлення тварин настає через 0.5...2 хвилини і триває 10... 20 хвилин. Для подовження дії слід повторити введення. Найбільш чутлива до дитиліну велика рогата худоба. При передозуванні припиняється дихання; специфічні протиотрути відсутні. Лікування симптоматичне; обов'язковим є штучне дихання.

Показання, способи і дози застосування: для розслаблення скелетної мускулатури при хірургічних втручаннях, фіксації норовистих тварин, відлові і фіксації диких тварин; для знерухомлення морських котиків і домашніх тварин перед забоєм, що сприяє повному їх знекровленню.

Дози внутрішньом'язово (на 1 кг маси): коням - 1 мг; великій рогатій худобі - 0,1; свиням - 0,8; собакам - 0,25; морським котикам - 1...1,2; ведмедям - 0,5...0,6; вовкам - 0,1; лисицям - 0,075 мг; у формі 5...10-процентного розчину - великим тваринам і 0,5...1-процентного розчину - дрібним.

 

 

Засоби, що регулюють функцію адренергічних нервів

 

За дією адреноміметичні засоби поділяють на дві групи: адреноміметики прямої дії, які аналогічно медіатору норадреналіну взаємодіють з адренорецепторами і збуджують їх, і адреноміметики непрямої дії, які не взаємодіють з адренорецепторами, але сприяють виділенню медіатору із запасів аксоплазми - гранул і везикул.

 


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 467 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)